Partnerbericht

Webcast 19 november: De crisis in Jemen

Vijf jaar oorlog, honger, een uitbraak van cholera en nu ook nog corona. In Jemen vindt op dit moment de grootste humanitaire crisis ter wereld plaats. Ruim 3 miljoen mensen sloegen op de vlucht voor armoede en conflict. Maar liefst 80% van de bevolking is afhankelijk van hulp.

WAT KOMT ER AAN BOD?

We zoomen in op de crisis in Jemen. Jemen-expert Marina de Regt zal het conflict in Jemen in een historische en actuele context plaatsen. Wat is nu precies de achtergrond van het conflict in Jemen? Hoe ziet de huidige situatie in Jemen eruit en wat zijn mogelijke toekomstscenario’s voor het land? En gloort er ergens nog een sprankje hoop? Op deze vragen geeft één van de noodhulpexperts van Stichting Vluchteling een toelichting.

AANMELDEN

Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan deze webcast, gewoon vanuit je eigen woonkamer of tijdens je lunchpauze. Heb je interesse? Terwijl jij je lunchpauze hebt, praten wij je in minder dan 40 minuten bij. Meld je hier aan!

Terugkijken?
Heb je onze webcast op 1 oktober over de actuele crisis in Lesbos gemist? Deze staat vanaf nu online! Bekijk de aflevering terug.