Partnerbericht

‘We moeten samen veranderen’

Sinds kort is er Omroep Groen: een nieuwe publieke omroep die de aarde zendtijd geeft. Met een ‘good old’ publieke zender, vol groene radio, tv en streaming initiatieven, kunnen we de aarde op een nieuwe manier de aandacht geven die zij verdient. Maar waarom is dat nu nodig?

Ambassadeurs van Omroep Groen: 

BENITO WALKER – VICEVOORZITTER YOUTH FOR CLIMATE
“Een toegankelijke plek waar je terecht kan voor informatie over alle verschillende aspecten van duurzaamheid, die hebben we nodig. Verduurzamen is niet alleen denken aan het milieu, maar vooral ook denken aan elkaar. Denken aan dierenwelzijn. Denken aan toekomstige generaties. Het is hoog tijd voor een omroep die de urgentie van het probleem aanstipt. Een omroep die denkt in oplossingen in plaats van in problemen, een denker én een doener. Dat is wat we nodig hebben, want iedereen hoort erbij.

HARM EDENS – PRESENTATOR
“Samen een betere wereld maken, dat is de enige optie die we nog hebben. En het moet ook nog eens snel! Het oude systeem is op, voorbeelden zien we overal elke dag. Maar in ons eentje veranderen is eng, daar zijn we niet goed in. Dus moeten we samen veranderen, dat kunnen we wel! Dat is leuk en ons leven wordt er fijner van. De keus is snel gemaakt, lijkt me. En ontzettend prettig dat Omroep Groen ons daarbij gaat helpen. We hebben nog tien jaar, dus er is geen tijd te verliezen. Het eindspel is begonnen.”

DAN JING WU – WETENSCHAPPER
“We moeten duurzamer leven, maar wat is de definitie van een duurzaam leven voor jou? Voor de ene betekent dat minder dierenleed, voor de ander het reduceren van de plastic soep. Weer anderen willen minder vervuiling en uitputting van de aarde. Of ligt de focus toch meer op circulariteit? Als wetenschapper en wetenschapscommunicator vind ik het belangrijk dat de probleemstellingen via diverse invalshoeken belicht worden en de essentie van wetenschap duidelijk gecommuniceerd wordt. Een Omroep Groen kan je dus nieuwe inzichten geven!”

THEKLA REUTEN – ACTRICE
“Het is geen vijf voor twaalf maar half vier ‘s nachts. We kunnen met kennis, bewustzijn en daadkracht de ochtend halen, de aarde bewoonbaar houden voor de mens. Maar dan moeten we nu groots handelen en onze omgang met de aarde en elkaar repareren. Dat stijgt volkomen boven meningen, landsgrenzen en politieke kleur uit. Net als Omroep Groen.”

TIMMY DE VOS – DUURZAME ONDERNEMER
“Een betere, groenere wereld moet en kan! Het mooie is dat groen super leuk, mooi, inspirerend, tof en geweldig kan zijn.
We hebben met z’n allen een goede dosis inspiratie nodig. Om te laten zien wat er allemaal kan en waarom dit zo enorm nodig is! We moeten zien welke geweldige initiatieven er zijn en hoe makkelijk het vaak kan zijn om zelf aan de slag te gaan. We hebben geen tijd meer te verliezen daarom nu: Omroep Groen!”