Partnerbericht

Warme truiendag | Laat de makers niet in de kou staan

Vrijdag 10 februari is het warme truiendag. Doe mee en laat ook de makers niet in de kou staan. Want de werknemers in de fabrieken zitten er vaak  bepaald niet warmpjes bij. Gelukkig willen steeds meer kledingmerken daar verbetering in brengen. En steeds meer mensen kiezen voor Eerlijke Kleding. En met de nieuwe online shoppinglist kun je die warme wintertrui nu ook makkelijk vinden. Deze nieuwe tool is ontwikkeld door de Fair Wear Foundation met steun van CNV Internationaal.

100% eerlijke kleding bestaat op dit moment (nog) niet. Maar de ruim 100 bij Fair Wear Foundation aangesloten merken werken er hard aan om de levens van hun kledingarbeiders drastisch te verbeteren.

Online shoppinglist
Toch is het voor veel consumenten nog lastig om Eerlijke Kleding te vinden. Daarom is er nu een online shoppinglist waarmee je makkelijk kunt opzoeken welke merken goed bezig zijn en waar deze verkocht worden.

Ruim 100 kledingmerken zijn lid van Fair Wear en hun kleding is te koop in meer dan 20 000 winkels over de hele wereld.

Fair Wear werkt bij controles in kledingfabrieken overal ter wereld samen met lokale vakbondsorganisaties aan het begin van de ingewikkelde productieketen.