Partnerbericht

Waarom een natuurlijke deodorant een prominente plek verdient in jouw badkamerkastje

Waar bestaat jouw ochtendroutine uit? Misschien was jij snel je gezicht of neem je juist lekker de tijd voor je haar en verzorging. Hoe jouw ochtend er ook uitziet, één ding is zeker: je gaat de deur niet uit zonder deodorant. Maar wist je dat dit anti-transparante goedje niet altijd zo onschuldig is als het lijkt? Gebruikelijke deodorants bevatten controversiële ingrediënten die schadelijk zijn voor je gezondheid. Gelukkig zijn er mooie alternatieven, zoals een natuurlijke deodorant.

Waarom kiezen voor een natuurlijke deodorant?
Verzorgingsproducten bevatten vaak controversiële ingrediënten. Dat ingrediënten schadelijk zijn voor mens en dier is in de huidige industrie helaas vaak minder belangrijk, dan een lage prijs en snelle effectiviteit.

Zeg nee tegen controversiële, schadelijke ingrediënten

Als we kijken naar deodorants, zien we dat aluminium een veelgebruikt ingrediënt is. Je kunt je voorstellen dat het niet bepaald bevorderlijk is voor je gezondheid dat een metaalsoort via je huid je lichaam binnendringt. Volgens sommigen is aluminium in deodorants zelfs kankerverwekkend.

Omdat dergelijke onderzoeken steeds meer aandacht krijgen, brengen veel fabrikanten tegenwoordig aluminiumvrije deodorants op de markt. Dit is een stap in de goede richting, maar wel een kleine. Want vaak zitten deze deodorants alsnog vol met parabenen, kunststoffen en verschillende emulgatoren. Het is niet voor niets dat mensen vaak vervelende lichamelijke reacties ervaren zoals irritatie en jeuk, na het aanbrengen van dergelijke deodorants.

Zeg nee tegen dierlijke ingrediënten
Ook bevatten conventionele deodorants vaak dierlijke ingrediënten. De vraag naar vegan producten (producten zonder dierlijke ingrediënten) neemt gelukkig steeds meer toe, maar zo ook het aanbod van zogenaamde vegan verzorgingsproducten. Let daarom goed op de juiste certificering. Zoek naar het V-Label van de European Vegetarian Union of de veganistische bloem van de Vegan Society England, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Werkt een natuurlijke deodorant echt?
Kiezen voor een natuurlijke deodorant heeft dus vele voordelen, maar het belangrijkste element is natuurlijk de effectiviteit: Je wilt dat deodorant vervelende geurtjes tegenhoudt en transpiratie vermindert. Kan dat met een natuurlijk product? Absoluut!

Ben&Anna Natural Care is een merk dat zich al jaren bezighoudt met de ontwikkeling van natuurlijke verzorgingsproducten, waaronder deodorants. De natuurlijke deodorants van Ben&Anna zijn net zo effectief als conventionele deodorants. Ze bevatten namelijk natuurlijk baking soda, dat na het aanbrengen direct de zweetgeur neutraliseert. Daarnaast zorgt arrowroot ervoor dat overtollig vocht wordt geabsorbeerd, waardoor de oksels droog aanvoelen.

Heb je een gevoelige huid? Kijk dan eens bij de Sensitive serie van Ben&Anna. Deze deodorants zijn ontwikkeld op basis van magnesium en zink voor mensen met een gevoelige huid. Alle deodorants van Ben&Anna zijn verkrijgbaar in verschillende geuren, bevatten 100% natuurlijke ingrediënten, en zijn veganistisch, aluminium-, dierproef- en plasticvrij. Ze brokkelen niet af en laten geen residu achter. Dus ga voor een deodorant dat goed is voor jouw welzijn, dierenwelzijn
en het milieu!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met GreenAds.