Partnerbericht

Waarom duurzame relatiegeschenken belangrijk zijn

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op de agenda van de Nederlandse overheid. Maar niet alleen in Nederland, wereldwijd is duurzaamheid hét onderwerp van gesprek. Ook steeds meer bedrijven zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid om op een bepaalde manier positief bij te dragen aan hun omgeving. Duurzaam ondernemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, Co2-neutraal ondernemen, woorden te over. Maar wat kun je als bedrijf nou concreet doen om jouw onderneming groener te maken zonder dat je je complete bedrijf op de schop hoeft te gooien? Nou, dan kun je denken aan: afval scheiden, het hergebruiken van materialen, LED verlichting, elektrisch rijden… allemaal kleine stapjes, die écht al een heel groot verschil kunnen maken.

Wat ook een eenvoudige stap is en op verschillende vlakken voordelen biedt is het geven van duurzame relatiegeschenken. Duurzame geschenken passen goed bij bedrijven die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Waarom duurzame relatiegeschenken zo belangrijk zijn? Heel simpel. Naast dat het goed is voor het milieu, kun je ze ook uitstekend inzetten als strategisch product voor marketing binnen je bedrijf. Benieuwd naar meer? Lees dan verder!

Werken aan een beter milieu

Bedrijven zijn tegenwoordig verplicht om iets aan duurzaamheid te doen binnen de onderneming. Gelukkig zijn er al veel bedrijven die zelf een stap hebben gezet naar duurzaam ondernemen, en zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid om op een bepaalde manier positief bij te dragen aan het milieu. Het inzetten van duurzame relatiegeschenken past natuurlijk ontzettend goed bij deze duurzame manier van ondernemen. Een simpele stap, met een positieve impact. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor het bedrijf zelf. Win-win situatie!

Duurzaam ondernemen trekt klanten aan

De reden waarom bedrijven kiezen om duurzaam te ondernemen, heeft niet alleen te maken met het milieu. Als bedrijven kiezen om duurzame stappen te zetten, zoals het inzetten van duurzame relatiegeschenken is dit namelijk ook goed voor het bedrijf. Duurzame relatiegeschenken worden over het algemeen namelijk meer gewaardeerd dan niet duurzame geschenken. Daarnaast is het verhaal achter het product steeds belangrijker geworden. Waar komt het duurzame relatiegeschenk vandaan? Hoe is het gemaakt en wat kun je er mee? Zijn vragen die steeds vaker gesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan de succesverhalen van Tony’s Chocolonely of Dopper die vooral vanwege het sterke merkverhaal hoge punten scoren. Daarnaast kiezen klanten tegenwoordig steeds sneller voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet, dan voor een bedrijf die daar nog niet zo mee bezig is. Duurzame relatiegeschenken geven is dus ook een ideaal middel om te laten zien dat je het milieu belangrijk vindt, maatschappelijk betrokken en verantwoordelijk bent. Dit heeft een positief effect op je imago.

Blijk van waardering naar medewerkers

Een blijk van waardering is ontzettend belangrijk. Deze blijk van waardering kun je extra benadrukken door een duurzaam cadeau te geven. Dus ook als je duurzaam onderneemt, kun je jouw waardering uiten aan (potentiële)klanten, personeel of relaties. Niet ieder bedrijf kiest ervoor om relatiegeschenken te versturen aan hun klanten. Super zonde! Het geven van een relatiegeschenk zorgt er namelijk voor dat mensen zich gehoord en gezien voelen. Dit versterkt de band en hiermee heb je een grotere kans dat een klant bij een volgende opdracht weer bij je terecht komt. Maakt het dan uit hoe duur het geschenk is? Nee zeker niet! Het gaat vaak om het feit dat er überhaupt iets gedaan wordt als blijk van waardering. Wel is gebleken dat duurzame geschenken steeds populairder worden en meer worden gewaardeerd. Dus heb je duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan? Dan kun je dit uitstekend voortzetten op het gebied van relatiegeschenken. Doordat duurzaamheid steeds belangrijker is geworden, is het assortiment duurzame relatiegeschenken enorm toegenomen. Hierdoor is er altijd wel een duurzaam relatiegeschenk die past bij het bedrijf en de doelgroep.

Voorbeelden van duurzame relatiegeschenken

Ook kiezen voor een duurzaam relatiegeschenk? Er zijn diverse geschenken met een duurzaam karakter waar je voor kunt gaan. Allereerst is het belangrijk om te kijken wat bij jouw bedrijf en de doelgroep past. Daarnaast kun je altijd kijken naar wat de trend is op het moment. Denk bijvoorbeeld aan groeipapier bedrukken, of het bedrukken van herbruikbare drinkflessen, zaadzakjes en bloembollen. Ook katoenen tassen met bedrukking zijn ideaal om weg te geven, en een uitstekend middel om jouw naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast kun je ook gaan voor geschenken die praktisch zijn en gebruikt kunnen worden op kantoor. Denk hierbij aan duurzame pennen, uitwisbare notitieboeken en andere duurzame kantoorartikelen. Want eerlijk is eerlijk… duurzame relatiegeschenken zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je bedrijf.