Het Nederlandse Ebola Recruitment Centre werft sinds november hulpverleners voor de door ebola getroffen landen Sierra Leone, Liberia en Guinea. Kandidaten en hulporganisaties vinden elkaar op de door dit platform opgerichte website Ebola Jobs (ebolajobs.nl). Hierop staan vacatures in de categorieën arts, verpleger, WASH-expert, laborant, logistiek professional en operationeel management professional. Dankzij dit unieke initiatief moet het voor hulporganisaties makkelijker worden om personeel te vinden. Op dit moment kampen ze in de ebolagebieden met een groot tekort aan ervaren medewerkers.

Geen winstoogmerk

Het Ebola Recruitment Center is opgericht door leden van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) en de World Health Organization op initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken, SHO-lid Save the Children en Netwerven. Ook de SHO-leden Nederlandse Rode Kruis, Stichting Vluchteling, Oxfam Novib, Cordaid en Lion Heart werken er actief aan mee. Daarnaast bieden het ministerie van Buitenlandse Zaken, Defensie en VWS personele ondersteuning.

Dit wervingscentrum is opgericht zonder winstoogmerk en is bedoeld om de strijd tegen ebola te ondersteunen. De initiatiefnemers denken dat Ebola Jobs goede kandidaten zal opleveren. Veel Nederlandse professionals willen namelijk graag in de ebolagebieden werken en dankzij de website zullen zij makkelijk in contact kunnen komen met de hulporganisaties die daar actief zijn.

VSO-collega coördineert en werft

Ook VSO Nederland levert een belangrijke bijdrage aan het Ebola Recruitment Centre. We zijn er trots op dat onze collega Hans Voerman sinds 1 december op detacheringsbasis werkt voor Ebola Jobs. Hij zal tot begin februari de werkzaamheden rond de website coördineren én kandidaten werven voor de op de site vermelde vacatures.

 “VSO heeft al 20 jaar ervaring met het rekruteren van vakdeskundigen. Zij zijn op dit moment hard nodig in de door ebola getroffen landen,” zegt Joke Zwart, Recruitment Manager van VSO Nederland. “Onze expertise én ons netwerk zetten we graag in voor andere hulporganisaties. Dit doen we sinds kort via onze nieuwe dienst Recruitment for Development. We zijn erg blij dat we met onze ervaring nu ook Ebola Jobs kunnen versterken”.

Meer weten?

Ook voor andere ontwikkelingsorganisaties is via Recruitment for Development onze kennis en talentpool beschikbaar. Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek contact op met Joke Zwart,j.zwart@vso.nl, 030 – 2320600.

VSO nieuw

VSO Nederland

VSO werkt aan blijvende verandering door kennis en vaardigheden te delen in de armste gebieden van Afrika en Azië. Zo bouwen we aan …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer