Het Nederlandse Ebola Recruitment Centre werft sinds november hulpverleners voor de door ebola getroffen landen Sierra Leone, Liberia en Guinea. Kandidaten en hulporganisaties vinden elkaar op de door dit platform opgerichte website Ebola Jobs (ebolajobs.nl). Hierop staan vacatures in de categorieën arts, verpleger, WASH-expert, laborant, logistiek professional en operationeel management professional. Dankzij dit unieke initiatief moet het voor hulporganisaties makkelijker worden om personeel te vinden. Op dit moment kampen ze in de ebolagebieden met een groot tekort aan ervaren medewerkers.

Geen winstoogmerk

Het Ebola Recruitment Center is opgericht door leden van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) en de World Health Organization op initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken, SHO-lid Save the Children en Netwerven. Ook de SHO-leden Nederlandse Rode Kruis, Stichting Vluchteling, Oxfam Novib, Cordaid en Lion Heart werken er actief aan mee. Daarnaast bieden het ministerie van Buitenlandse Zaken, Defensie en VWS personele ondersteuning.

Dit wervingscentrum is opgericht zonder winstoogmerk en is bedoeld om de strijd tegen ebola te ondersteunen. De initiatiefnemers denken dat Ebola Jobs goede kandidaten zal opleveren. Veel Nederlandse professionals willen namelijk graag in de ebolagebieden werken en dankzij de website zullen zij makkelijk in contact kunnen komen met de hulporganisaties die daar actief zijn.

VSO-collega coördineert en werft

Ook VSO Nederland levert een belangrijke bijdrage aan het Ebola Recruitment Centre. We zijn er trots op dat onze collega Hans Voerman sinds 1 december op detacheringsbasis werkt voor Ebola Jobs. Hij zal tot begin februari de werkzaamheden rond de website coördineren én kandidaten werven voor de op de site vermelde vacatures.

 “VSO heeft al 20 jaar ervaring met het rekruteren van vakdeskundigen. Zij zijn op dit moment hard nodig in de door ebola getroffen landen,” zegt Joke Zwart, Recruitment Manager van VSO Nederland. “Onze expertise én ons netwerk zetten we graag in voor andere hulporganisaties. Dit doen we sinds kort via onze nieuwe dienst Recruitment for Development. We zijn erg blij dat we met onze ervaring nu ook Ebola Jobs kunnen versterken”.

Meer weten?

Ook voor andere ontwikkelingsorganisaties is via Recruitment for Development onze kennis en talentpool beschikbaar. Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek contact op met Joke Zwart,j.zwart@vso.nl, 030 – 2320600.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
VSO nieuw

VSO Nederland

VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie die door duurzame kennisuitwisseling werkt aan een rechtvaardiger wereld zonder armoede. …

VSO heeft zo’n 900 vacatures per jaar in Afrika en Azië. VSO’ers werken in vrijwel alle beroepsgebieden: onderwijs, gezondheidszorg, business en management, IT, techniek en natuur (van landbouw tot visserij en natuurbeheer).

Wereldwijd werken er op dit moment zo’n 1.700 VSO’ers aan armoedebestrijding, waaronder 120 Nederlandse VSO’ers. Sinds de oprichting, in 1958, hebben meer dan 43.000 vakdeskundigen hun kennis en ervaring gedeeld in 140 landen. Vanuit Nederland zijn er totaal 1.500 VSO’ers uitgezonden.

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer