Partnerbericht

VSO en Randstad gaan samenwerken in de strijd tegen armoede.

VSO en Randstad hebben een zelfde belangrijke kernactiviteit: het leveren van de juiste mensen aan bedrijven en organisaties. Beiden plaatsen mensen met de gewenste vaardigheden op de juiste plaats en op het juiste moment. De steun van Randstad zal VSO helpen om aan de groeiende vraag naar onder meer business- en managementvaardigheden in ontwikkelingslanden tegemoet te komen.

“Deze samenwerking is goed nieuws voor VSO én voor Randstad”, aldus de algemeen directeur van VSO Internationaal, Mark Goldring. “Er werken nu al honderden professionals via VSO in uiteenlopende projecten in de armste landen ter wereld. Zij worden breed ingezet: van het adviseren van lokale organisaties die zich sterk maken in de strijd tegen HIV/aids in Afrika tot het opzetten van kleinschalige financiële projecten in dorpen in Papoea Nieuw Guinea. De steun van Randstad verzekert ons dat we dit essentiële werk kunnen voortzetten én verder kunnen uitbouwen.”

Ben Noteboom, voorzitter van de raad van bestuur van Randstad Holding voegt hier aan toe: “De steun van Randstad aan VSO laat zien dat we niet alleen HR-specialist zijn, maar onze kerncompetenties ook gebruiken om een tastbaar verschil te maken voor de armen in de wereld. Ons doel is om VSO te ondersteunen in het uitzenden van vakspecialisten waardoor de omstandigheden van vele duizenden mensen zullen verbeteren. We zijn enthousiast over deze mogelijkheid om een goede relatie met VSO op te bouwen en hopen dat Randstadmedewerkers zelf ook aan VSO-projecten deel zullen nemen.”

De samenwerking wordt vandaag formeel aangekondigd tijdens het Forum 2004 in Barcelona. Het thema van dit forum is duurzaamheid en wereldwijde samenwerking. De aankondiging van de samenwerking wordt bijgewoond door Zijne Hoogheid Bernhard, Prins van Oranje-Nassau, van Vollenhoven, de CEO van Randstad Ben Noteboom, de burgemeester van Barcelona; de heer Joan Clos en Algemeen Directeur VSO Internationaal Mark Goldring. De bijeenkomst is toegankelijk voor journalisten. Forum 2004 is een belangrijk evenement op de culturele kalender van Barcelona en wordt mede in goede banen geleid door uitzendkrachten van Randstad.

VSO Nederland
Randstad Holding nv