VSO en Randstad hebben een zelfde belangrijke kernactiviteit: het leveren van de juiste mensen aan bedrijven en organisaties. Beiden plaatsen mensen met de gewenste vaardigheden op de juiste plaats en op het juiste moment. De steun van Randstad zal VSO helpen om aan de groeiende vraag naar onder meer business- en managementvaardigheden in ontwikkelingslanden tegemoet te komen.

“Deze samenwerking is goed nieuws voor VSO én voor Randstad”, aldus de algemeen directeur van VSO Internationaal, Mark Goldring. “Er werken nu al honderden professionals via VSO in uiteenlopende projecten in de armste landen ter wereld. Zij worden breed ingezet: van het adviseren van lokale organisaties die zich sterk maken in de strijd tegen HIV/aids in Afrika tot het opzetten van kleinschalige financiële projecten in dorpen in Papoea Nieuw Guinea. De steun van Randstad verzekert ons dat we dit essentiële werk kunnen voortzetten én verder kunnen uitbouwen.”

Ben Noteboom, voorzitter van de raad van bestuur van Randstad Holding voegt hier aan toe: “De steun van Randstad aan VSO laat zien dat we niet alleen HR-specialist zijn, maar onze kerncompetenties ook gebruiken om een tastbaar verschil te maken voor de armen in de wereld. Ons doel is om VSO te ondersteunen in het uitzenden van vakspecialisten waardoor de omstandigheden van vele duizenden mensen zullen verbeteren. We zijn enthousiast over deze mogelijkheid om een goede relatie met VSO op te bouwen en hopen dat Randstadmedewerkers zelf ook aan VSO-projecten deel zullen nemen.”

De samenwerking wordt vandaag formeel aangekondigd tijdens het Forum 2004 in Barcelona. Het thema van dit forum is duurzaamheid en wereldwijde samenwerking. De aankondiging van de samenwerking wordt bijgewoond door Zijne Hoogheid Bernhard, Prins van Oranje-Nassau, van Vollenhoven, de CEO van Randstad Ben Noteboom, de burgemeester van Barcelona; de heer Joan Clos en Algemeen Directeur VSO Internationaal Mark Goldring. De bijeenkomst is toegankelijk voor journalisten. Forum 2004 is een belangrijk evenement op de culturele kalender van Barcelona en wordt mede in goede banen geleid door uitzendkrachten van Randstad.

VSO Nederland
Randstad Holding nv

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
VSO nieuw

VSO Nederland

VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie die door duurzame kennisuitwisseling werkt aan een rechtvaardiger wereld zonder armoede. …

VSO heeft zo’n 900 vacatures per jaar in Afrika en Azië. VSO’ers werken in vrijwel alle beroepsgebieden: onderwijs, gezondheidszorg, business en management, IT, techniek en natuur (van landbouw tot visserij en natuurbeheer).

Wereldwijd werken er op dit moment zo’n 1.700 VSO’ers aan armoedebestrijding, waaronder 120 Nederlandse VSO’ers. Sinds de oprichting, in 1958, hebben meer dan 43.000 vakdeskundigen hun kennis en ervaring gedeeld in 140 landen. Vanuit Nederland zijn er totaal 1.500 VSO’ers uitgezonden.

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer