Partnerbericht

Vrouwen van kleur in gesprek over seks

Heb jij het weleens met je vriendinnen over seks? Over wat je lekker vindt en waar je nieuwsgierig naar bent? Voer je ook wel eens openhartige gesprekken over nare ervaringen?

Veel van ons vinden het eng en schaamtevol om over seks te praten. Maar het is zo belangrijk! Daarom slaan Mama Cash en Dipsaus op Internationale Vrouwendag de handen ineen voor een goed gesprek: let’s talk about sex!

 

Op 8 maart nodigen we jou uit om samen met Dipsaus live in gesprek te gaan over seks en seksualiteit, en in het bijzonder de ervaringen en perspectieven van vrouwen van kleur. Welke rol spelen diverse culturele aannames? Wat is ‘normaal’? Is het tijd voor een nieuwe seksuele revolutie van de vrouw? En is die hetzelfde voor alle vrouwen ongeacht afkomst? Te gast zijn Nancy Jouwe, Olave Basabose, Hadjar Benmiloud en Ibtissam Abaaziz. Theatermaker Khadija Massaoudi zingt tijdens het programma liedjes over de liefde.

Met veel begrip en interesse voor elkaar, maar niet gespeend van een kritische blik, weet Dipsaus altijd nieuwe lagen bloot te leggen in actuele discussies. Op hun geheel eigen wijze zullen zij op Internationale Vrouwendag onderwerpen zoals de #metoo beweging onder de loep nemen.

Deze speciale editie van Dipsaus is onderdeel van het Mama Cash Feminist Festival en zal worden opgenomen in TivoliVredenburg te Utrecht op donderdag 8 maart om 19.30. Wil jij ook aanschuiven en meepraten? Koop dan nu je kaartje.

Internationale Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag vieren we wat we met z’n allen hebben bereikt op het gebied van gendergelijkheid en staan we stil bij wat we nog voor elkaar moeten krijgen. “Vrouwenrechtenactivisten overal ter wereld geven hun visie en agenderen problemen, vaak met weinig geld en met veel lef en creativiteit. Ze bieden andere toekomstperspectieven en inspireren ons om een wereld te creëren waarin we allemaal vrij en gelijk zijn.”, aldus Zohra Moosa, directeur van Mama Cash. Op Internationale Vrouwendag nodigt Mama Cash je uit om in gesprek te gaan en je te laten inspireren op het Mama Cash Feminist Festival. Naast het programma in TivoliVredenburg is er ook een avond in de WORM Rotterdam over een feministische muziekindustrie en geven de Guerrilla Girls als hoofdgasten een lezing in het Stedelijk Museum Amsterdam.

“Als we ons niet organiseren, gaat deze seksuele emancipatie nog een paar honderd jaar duren." Anousha Nzume