De 70 zwart-wit foto’s in de bijbehorende fototentoonstelling geven een bijzondere inkijk in het gewoonlijk "onzichtbare" werk dat vrouwen overal op het platteland van India verzetten. De foto’s laten de enorme (veer)kracht van de arme plattelandsbevolking zien, en hun niet aflatende zoektocht naar werk en een beter bestaan. Het toont bovendien het werk van vrouwen als de belangrijkste pijler in de dagelijkse strijd die Indiase plattelandsgezinnen voeren om te overleven. NB: De fototentoonstelling is alleen in combinatie met de lezing te bezichtigen.

Aanmelden

Deze avond wordt georganiseerd door FNV en de Landelijke India Werkgroep (LIW) en is gratis toegankelijk. Wegens het beperkt aantal plaatsen vragen wij u echter wel om u aan te melden via de e-mail: c.barneveld@indianet.nl, of telefonisch: 030-2321340.

 

Hoe kom je bij The Hub?

The Hub (Westerstraat 187, Amsterdam) ligt op 12 minuten lopen van Amsterdam Centraal Station. U kunt ook tram 13 of 17 nemen, halte Westermarkt (5 min. lopen) of bus 18 of 21, halte Marnixplein (3 min. lopen). Zie ook  http://amsterdam.the-hub.net/public/.

 

Wie is Palagummi Sainath?

Palagumi Sainath is een internationaal bekende (foto)journalist uit India. Hij heeft zich gespecialiseerd in het Indiase platteland, waar hij ook zoveel mogelijk van zijn tijd doorbrengt. Hij richt zich vooral op maatschappelijke problemen, armoede en de gevolgen van globalisering voor India en heeft voor zijn werk talloze prestigieuze prijzen gewonnen. Zijn journalistieke werk en publicaties (waaronder "Everybody loves a good drought" uit 1996) zetten al jaren het maatschappelijk debat in India over armoede op het platteland op scherp.  

Voor meer informatie zie ook:  www.indianet.nl/invisiblework.html

 

ARISA

ARISA

Stichting Arisa (Advocating Rights In South Asia, voorheen Landelijke India Werkgroep) ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer