Partnerbericht

Vind Eerlijke Kleding met de online shopping list

Verbaasde gezichten in de Amsterdamse binnenstad tijdens de Amsterdam Fashion week: Door heel Amsterdam werden kledingwinkels aan elkaar verbonden door kilometers lang rood lint. Eerlijke kledingmerken zijn vanaf nu makkelijker te vinden in de winkel dankzij de nieuwe online shopping list die de Fair Wear Foundation met CNV Internationaal heeft ontwikkeld.

Het rode lint liet het verbaasde winkelend publiek zien in welke Amsterdamse winkels ‘eerlijke kledingmerken’ worden verkocht.

100% eerlijke kleding bestaat op dit moment (nog) niet, maar de bij Fair Wear Foundation aangesloten merken werken er hard aan om de levens van hun kledingarbeiders drastisch te verbeteren.

 Toch is het voor veel consumenten nog heel onduidelijk welke merken nou goed bezig zijn op dit terrein.

Daarom lanceert FWF met steun van CNV Internationaal een online shoppinglist waarmee verantwoorde fashionistas heel gemakkelijk kunnen opzoeken welke merken lid zijn van FWF en waar je Eerlijke Kleding kunt kopen.

Ruim 100 kledingmerken zijn inmiddels lid van FWF, een organisatie die zich inzet voor verbeterde arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken over de hele wereld. Hun producten zijn te koop in meer dan 20 000 winkels over de hele wereld.

Fair Wear werkt bij controles samen met vakbondsorganisaties aan het begin van de vaak ingewikkelde productieketen van de kledingindustrie.

Probeer de online shoppinglist