Partnerbericht

Vier merken die duurzame tassen produceren

Tassen kunnen ondertussen van allerlei soorten materialen geproduceerd worden. Zo gebruikt Pick and Pack vrijwel alleen maar polyester bij de productie van hun rugzakken. Dit is natuurlijk ook een duurzaam materiaal, want polyester is een synthetisch materiaal dat volledig recyclebaar is. Toch zijn er ook genoeg tassen die wel degelijk van zo’n materiaal gemaakt is die weinig negatief effect heeft op het milieu. Diverse merken gebruiken ondertussen al deze stoffen, zo kun je ook een Ted Baker tas kopen die gemaakt is van een duurzaam materiaal. Daarnaast zijn er nog veel meer producenten van tassen die rekening houden met het milieu, zoals de vier merken hieronder. 

MYOMY
MYOMY werd ooit populair door de paper bag, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een veelzijdig merk. Deze producent van tassen uit Nederland verkoopt alleen maar leren tassen, al doet het dit vanuit een ecologische en duurzame principe. MYOMY staat niet voor niets bekend omdat het een expert is op het gebied van eerlijk verkregen leer en duurzaam looien. Bovendien valt dit merk te prijzen om haar fairtrade vakmanschap. De tassen worden met de hand gemaakt in India door geweldige ambachtslieden. Zo zul je bij elke tas van MYOMY weer my o my zeggen, zo mooi zijn ze namelijk!

Rains
Rains, oftewel regenbuien, hebben we genoeg in Nederland natuurlijk. Je moet dan ook goed voorbereid zijn op de regendruppels, wat mogelijk is met de producten van Rains. Dit Deense merk produceert namelijk niet alleen waterdichte tassen, maar ook onder meer regenjassen. Bovendien zijn dit vegan producten, waarbij gebruik wordt gemaakt van polyurethaan, ook wel PU genoemd, en polyester. Rains heeft als doel om tegen 2021 het gebruik van nieuw polyester te minimaliseren. Hierdoor heeft het gerecyclede polyester microvezel gemaakt van plastic flessen uit een gesloten lussysteem geïntroduceerd. Zo wordt een weekendtas van Rains helemaal duurzaam in de toekomst.

OMYBAG
Nee, niet O MY GOD, al zeg je dit wel als je de tassen van OMYBAG ziet. De eerste collectie van dit merk was direct een succes. Zodoende kon OMYBAG verder groeien tot een populaire producent van tassen. Ze maken hun producten van eco-leer en ontwerpen ze in Amsterdam. Het produceren van de tassen gebeurt daarentegen in India, wat gedaan wordt op een zuinige manier qua energie en water. Ook wordt hierbij de sociale verantwoordelijkheid niet vergeten, terwijl OMYBAG als prioriteit heeft om de werknemers een eerlijk loon te geven voor hun werkzaamheden.

Monsak
Margriet Meijer Monsak is de oprichter en ontwerper van de tassen van Monsak. Ze heeft een liefde voor leer en koopt het materiaal in kleien partijen bij haar leverancier. Dit leer bestaat voor een groot deel uit restmateriaal van stukken huid die andere merken te klein vinden, al kan het ook gebeuren dat de stukken niet voldoen aan de kleurstandaarden. Zodoende is Monsak dus duurzaam bezig, terwijl ze er op deze manier ook nog eens voor zorgt dat alle producten uniek zijn. Ondertussen bestaat de collectie van dit Nederlandse merk uit al veel verschillende soorten tassen.