Minister Van Ardenne bezoekt de Nederlandse provincies om met betrokken burgers, studenten, ondernemers en lokale politici te praten over nut en noodzaak van ontwikkelingshulp. De minister begon haar bezoek aan Friesland (23 oktober) 's middags bij Friese boeren, die – vaak al jarenlang – betrokken zijn bij veeteelt- en landbouwprojecten in Tanzania. Boeren uit de Tanga regio profiteren van gezonde Friese koeien, die meer melk leveren. Dankzij de koeien en de samenwerking met de Friese boeren, floreren hun bedrijven en kunnen ze meer werknemers in dienst nemen. Bekijk het videoverslag.

Later op de dag ontmoette minister Van Ardenne studenten van ROC de Friese Poort in Leeuwarden. Zij gaven een speciale voorstelling van het theaterstuk dat zij gemaakt hebben voor straatkinderen in Namibië.

Een deel van de leerlingen is al in Namibië geweest, de rest gaat nog naar Namibië om het stuk op te voeren. In het toneelstuk zijn zowel verwachtingen als ervaringen verwerkt. Met hun versie van het Zuid-Afrikaanse volkslied Nkosi Sikelel' iAfrika wisten zij de zaal te ontroeren. Bekijk het videoverslag (tweede gedeelte van de film).

buza-os

Ministerie van Buitenlandse Zaken: Ontwikkelingssamenwerking

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer