Partnerbericht

Vernieuwde open data tool Oxfam Novib bevat foto’s en video’s

Projectleider Leo Stolk: “Met deze nieuwe versie van Atlas zijn we nog een stukje transparanter geworden. Door het publiceren van onze ruwe data, stellen we ons ook kwetsbaar op want Atlas maakt het zichtbaar dat niet alle projectomschrijvingen aan onze standaard voldoen. Onze medewerkers zijn hard aan het werk om alle informatie toegankelijker en beter te maken. Stapje voor stapje gaan we in de juiste richting."

Samenwerking
Het delen en inzichtelijk maken van de projectinformatie draagt bij aan een efficiëntere onderlinge samenwerking tussen de verschillende landenkantoren van Oxfam Novib. Een projectmedewerker kan via Atlas snel zien wie aan een soortgelijk project  bezig is en met deze collega contact opnemen. Partners van Oxfam Novib krijgen via de projectenbrowser inzicht in welke andere organisaties in hun land aan hetzelfde doel of met dezelfde doelgroep werken. Zo kunnen zij hun krachten bundelen en kennis delen.  En donoren krijgen een beter beeld van hun  eigen bijdrage aan het werk van Oxfam Novib en zien ook de bijdragen van andere donoren.

Data vergelijken
Alle informatie die op Atlas staat is vrij te gebruiken door iedereen. Met ATLAS voldoet Oxfam Novib aan de digitale IATI standaard: International Aid Transparency Initiative. Deze wereldwijd omarmde standaard maakt informatie over ontwikkelingsgelden van gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties toegankelijk en begrijpelijk. De  IATI-data van Oxfam Novib worden ieder kwartaal ververst. Via tools als OpenAidNlAidview en OpenAidSearch is het mogelijk om het werk en de resultaten van Oxfam Novib te vergelijken met andere hulporganisaties.