Via UrMoney biedt Upact een podium aan kleine ontwikkelingsorganisaties en particuliere initiatieven. Zij kunnen hun projecten, programma’s en de effectiviteit ervan onder de aandacht brengen en extra budget voor hun organisatie verdienen. Door de introductie en de pitches van de organisaties kunnen bezoekers van het event beter een mening vormen over ontwikkelingssamenwerking, feedback geven en een geldbedrag verdelen over de deelnemende projecten. Door jongeren een geldbedrag te geven dat zij mogen verdelen over de deelnemende particuliere initiatieven, gaan zij bewust nadenken over de verdeling ervan. Zo creeërt Upact op dit onderwerp een stukje eigenaarschap bij jongeren.

 

De sessies

 

Elke sessie kan een ander thema hebben. Een aantal thema's die in het verleden aan bod zijn gekomen, zijn: microkrediet, social entrepreneurship en sport en ontwikkelingssamenwerking. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Upact in samenwerking met partner Impulsis. Voor iedere sessie wordt nog een derde partner betrokken en mogen twee particuliere initiatieven hun projecten pitchen. In het verleden hebben onder meer Rural Spark, BYE Foundation en Sport 4 Socialisation hun projecten gepitched.

 

De eerstvolgende sessie vindt op 14 mei vanaf 19:00 uur plaats in Leiden, Kaiserstraat 25 (Plexus). Het thema is 'seksuele en reproductieve gezondheid en rechten'. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Impulsis en Studentenvereniging Ontwikkelingssamenwerking Leiden (SOL).

 

De komende weken zal er meer bekend worden gemaakt over de deelnemende particuliere initiatieven en de experts die deel zullen nemen aan het expertpanel. Houd hiervoor over facebookpagina in de gaten www.facebook.com/upact.

 

Aanmelden kan via nicky@upact.nl

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer