Topstukken uit Zimbabwe

In de collectie beelden en schilderwerken zitten ook een aantal topstukken uit de vaste collectie van de National Gallery die voor het eerst in Nederland worden tentoongesteld. Daarnaast hebben we bekende werken in bruikleen van Gallery Dieleman uit België, World Art House,  Galerie de Strang en Galerie Tamai uit Nederland.

 

Exclusieve locatie Grote Kerk/St Bavo

Dit religieus erfgoed is een prachtige locatie voor een expositie. De ruime opzet is uitermate geschikt voor het tentoonstellen van Zimbabwaanse beeldhouwkunst en schilderkunst, met beeldhouwwerken van maar liefst 1.90 hoog en schilderijen van 251 bij 150 cm!

Aan de hand van de kunstwerken en audiovisueel materiaal krijgt de bezoeker een indruk van de economische en politieke geschiedenis van Zimbabwe.

 

Tentoonstelling
De bezoeker krijgt een beeld van de politieke en economische omstandigheden van Zimbabwe door de jaren heen. De tentoonstelling is onderverdeeld in drie tijdperken; Koloniale Overheersing, de Vrijheidsstrijd en het Huidige Regime onder president Mugabe. Zimbabwe kent al vele jaren van politieke en economische crisis, armoede en onderdrukking, met een regime dat in toenemende mate de vrijheid van zijn bewoners aan banden legt. Kranten zijn verboden of worden gecensureerd en allerlei mensen worden zonder reden opgepakt. Kunst daarentegen is een vrijplaats voor meningsuiting, juist in samenlevingen waarin die vrijheid beperkt is. De tentoonstelling laat op unieke wijze de kracht van kunst en cultuur zien in zo'n samenleving.

 

Programma
De tentoonstelling loopt van 3 oktober tot 12 november in de Grote Kerk/St. Bavo, Oude Groenmarkt 23 in Haarlem. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 2,- voor volwassenen en € 1,25 voor kinderen

 

 

www.haarlem-mutare.nl

www.kunstlijnhaarlem.nl

 www.hivos.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer