Expositie 'Stripped bare to the bone'

Op 1 juni opende in het Mondiaal Centrum de expositie 'Stripped bare to the bone', een overzicht van tekeningen van 5 politiek en maatschappelijk betrokken cartoonisten uit Afrika en Nederland. De politieke crisis in Zimbabwe is door veel cartoonisten verbeeld. Actuele en oudere cartoons worden getoond. Het is verrassend ( en treurig) te zien dat veel cartoons van vijf jaar of langer terug nog steeds actueel zijn. Het Mondiaal Centrum en de stedenband Haarlem-Mutare hebben een aantal cartoonisten bij elkaar gebracht: de Zuid-Afrikaan Zapiro, uit Zimbabwe Tony Namate en Blessing Mukuze, uit Nederland Paul Bogaert.  De expositie duurt tot en met 31 augustus, en is vanzelfsprekend ook open tijdens de Haarlemse stripdagen op  7 en 8 Juni. Verder is de expo op afspraak tijdens kantooruren te bezichtigen. ( 023-5423540)

Op 31 augustus wordt de expositie afgesloten met een Fancy Fair waarvan de opbrengst is bestemd voor de Stichting Ghana Haarlem. Daar berichten we u nog later over.

 

www.haarlem-mutare.nl

www.houtfestival.nl

www.stripdagenhaarlem.nl

www.samshaarlem.nl

www.mondiaalcentrumhaarlem.nl

www.multicultureelhaarlem.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer