Er nemen dit jaar weer talloze restaurants door heel het land deel aan de week. De week is een initiatief van de Vegetariërsbond in samenwerking met Vara’s Vroege Vogels. De speciaal voor de week ontwikkelde menu’s kosten tijdens deze week €27,50, bij sommige toprestaurants is dit €45. Ook dit jaar doen er diverse restaurants met één of meer Michelinsterren mee, zoals Restaurant De Leuf (Ubachsbergen, 2 sterren), Cordial (Oss) en Restaurant de Zwaan (Etten-Leur). Maar ook de restaurants zonder ster zullen een heerlijke maaltijd aanbieden.
Elk jaar leggen we de lat hoger om de week nog lekkerder en beter te maken. Ook dit jaar zal de week nog meer bijzondere menu’s kennen dan de afgelopen jaren,” aldus Floris de Graad.

Jonathan Karpathios van restaurant Vork en Mes in Hoofddorp was oorspronkelijk een kok die zoals gebruikelijk veel met vlees werkte. De laatste jaren is hij steeds meer met groenten gaan werken. Hij is daarom bij uitstek geschikt om te tonen hoe de omschakeling naar (meer) vegetarische voeding er uit kan zien.  Tijdens het Jagers en Slagersdiner zullen 5 jagers en 5 slagers beoordelen of vegetarisch eten ook bij hun in de smaak valt. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kunnen vervolgens ook consumenten dit menu proeven bij restaurant Vork en Mes.

De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.  
Een overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl.
 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer