Partnerbericht

Vacature: Social Media Campaign Manager

Wil jij strijden voor gelijkheid? Samen met collega’s, onze partnerorganisaties en activisten in meer dan 90 landen ongelijkheid bij de wortel aanpakken? Om zo de systemen die daarachter zitten voor eens en altijd te veranderen!

Oxfam Novib staat achter de mensen die opstaan voor gelijkheid. Mensen die op hun eigen manier strijden tegen de groeiende verschillen. Samen strijden we voor een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft, ongeacht gender, afkomst of huidskleur. Een wereld die voor iedereen veilig is; waarin de inkomenskloof krimpt in plaats van groeit; waar klimaatverandering harder en eerlijker wordt aangepakt.

Gelijkheid is de rode draad in ons werk en projecten, maar ook intern. We zijn ervan bewust dat ons team van collega’s nóg diverser kan en dat je alleen met een divers team een ruime blik kan werpen op de wereld. Voor een meerstemmig team doen we daarom een extra oproep aan vrouwen, BIPOC-personen, LHBTQIA+ personen of mensen met een handicap om te solliciteren op deze functie.

Solliciteer en sluit je aan bij Oxfam Novib!

Dit ga je doen

Als Social Media Campaign Manager jaag je de zichtbaarheid van onze campagnes op social media aan en zorgt voor een uitgesproken geluid in onze kanalen om strijd voor gelijkheid te ondersteunen. Je ontwikkelt samen met je communicatie- en campagne collega’s een praktisch plan voor onze social kanalen. Daarnaast werk je op dagelijkse basis met onze persvoorlichters, merkstrategen, campaigners en communicatiecollega’s aan onderscheidende en impactvolle content die zorgt voor meer engagement met onze doelgroepen.

Samen met de content strateeg werk je aan de ontwikkeling van een social mediastrategie die onze campagnes over gendergelijkheid, klimaatrechtvaardigheid en vermogensongelijkheid centraal stelt. Je verhoogt de online zichtbaarheid van Oxfam Novib, mobiliseert mensen voor onze acties en bouwt aan een betrokken achterban.

In samenwerking met content- en marketingcollega’s en campaigners werk je de social strategie uit naar een aanpak per kanaal, met duidelijke formats. Daarbij differentieer je uiteraard naar doelstelling en doelgroep.

Je produceert zelf content vanuit onze belangrijkste campagne thema’s voor de social kanalen, denkt mee en motiveert en adviseert andere campaigners en stuurt externe freelancers en/of bureaus aan bij de productie van content. Zo help je ons merk sterk en beter zichtbaar te maken, inspirerend voor steeds meer mensen, die zich willen inzetten voor de strijd voor gelijkheid.

Wij geloven dat elk aspect van ons werk tot een positief resultaat kan leiden. Deel jij onze visie? En wil jij de uitdaging aan gaan? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Taken

 • Jij zit aan je telefoon gekluisterd en schakelt moeiteloos tussen accounts op IG, TikTok, Facebook, LinkedIn, e-mail en de verschillende mediaplatforms, om scherp in te haken op het dagelijkse nieuws rondom onze thema’s;
 • Jij weet wat mensen boeit op de timeline. Je volgt niet alleen relevante influencers en accounts, je weet ook als geen ander welke content, hashtags en challenges potentie hebben;
 • Jij verdiept je in onze doelgroepen, weet te ontdekken waar zij online te vinden zijn en met welke content je ze kunt betrekken en binden;
 • Je bent conceptueel sterk, je denkt en deelt proactief ideeën waarmee we scherp op actualiteit kunnen reageren en ons publiek verder kunnen betrekken;
 • Je hebt ervaring met het leiden van een team van specialisten (brand, PR, pers, digital, fondsenwerving en inhoud) kunnen organiseren, leiden en motiveren om samen creatieve en spraakmakende online campagnes te ontwikkelen waarmee we druk zetten op politiek of bedrijfsleven, de media halen en nieuwe (financiele) supporters werven;
 • Je fungeert als een senior autoriteit zonder hiërarchische verantwoordelijkheid;
 • Je vindt het vanzelfsprekend om de social strategie voortdurend te testen, analyseren en te optimaliseren en hebt een oog voor data;
 • Je weet hoe je collega’s opbouwend advies kunt geven en kan je eigen keuzes voor contentcreatie goed onderbouwen;
 • Je weet inhoudelijk ingewikkelde issues zoals klimaatverandering of ongelijkheid behapbaar te maken voor een breed en divers publiek;
 • Je bent je bewust van de uitdagingen die wereldwijd spelen op het gebied van klimaatverandering, identiteit en ongelijkheid en staat achter de missie van Oxfam Novib.

Wie zoeken wij?

🎓 HBO of universitair denkniveau en een opleiding in een voor deze functie relevante richting.
📢 Minimaal 3 jaar ervaring in het managen van Social Media kanalen binnen of buiten onze sector, liefst wel voor een organisatie die maatschappelijke relevante of gevoelige onderwerpen bespreekbaar maakt of die het publiek op inspirerende wijze weet te betrekken.
👀 Je hebt oog voor goed beeldmateriaal en scriptopbouw.
📷 Daarnaast heb je ervaring met analysetools zoals Google Analytics en PowerBi. Je bent bekend met Photoshop en bij voorkeur ook Adobe Premiere, of je weet hoe je effectief kunt sturen op de productie van video’s.
🎯 Je hebt een goed ontwikkeld strategisch gevoel voor politieke en maatschappelijke trends zoals feminisme, dekolonisatie en inclusiviteit.
💚 Je houdt de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied met aandacht bij en vertaalt relevante trends naar kansen voor Oxfam.
🏳️‍🌈  Ervaring met en kennis van multicultureel Nederland en een scala aan online communities.
📴 Je hebt kennis en ervaring met zowel online als offline media en neemt een visie mee hoe (social) media onze strijd voor gelijkheid kan versterken.
📝 Je hebt een scherpe pen en beheert het Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift. Je hebt sterke communicatie- en adviesvaardigheden.
🌍Je onderschrijft van harte Oxfam Novib’s waarden en missie en bent bereid te reizen naar crisisgebieden als nodig.

Werken bij Oxfam Novib

 • Al ons werk wordt geleid door onze kernwaarden: Empowerment, Accountability, Inclusiveness, Courage, Solidarity en Equality.
 • Bij Oxfam Novib werken we volgens de Feminist Principles – Oxfam Policy & Practice.
 • Oxfam Novib is vastbesloten om jou een motiverende werkplek te bieden op onze standplaats in Den Haag. Wij bieden bij indiensttreding een jaarcontract, (inclusief 1 maand proeftijd), met mogelijkheid tot verlenging.
 • Oxfam Novib biedt een aantrekkelijk en eerlijk arbeidsvoorwaardenpakket aan inclusief eindejaarsuitkering en jaarlijkse loonsverhoging vanuit de CAO. Daarnaast bieden we ook een keuzemogelijkheid uit verschillende aanvullende opties. De functie is ingeschaald in schaal 10 met een salarisbereik van € 3.469,- tot € 5.339,- bruto per maand op basis van 36 uren per week.
 • We werken momenteel hybride (50% op kantoor in Den Haag en 50% thuis).
 • Oxfam Novib gaat uit van de kracht van verschil. Daarom streven we ernaar een diverse mix van getalenteerde mensen aan te trekken die onze normen, waarden en principes delen en zich inzetten voor het voorkomen en uitroeien van elk type wangedrag.
 • We hebben een actief beleid tegen seksuele intimidatie, uitbuiting en misbruik, elke andere vorm van machtsmisbruik of gebrek aan integriteit en financieel wangedrag. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.

Aanvullende informatie

 • Denk je dat dit de baan is die je zoekt en jij de persoon bent die wij zoeken? Dan ontmoeten we je graag! Stuur je C.V. en motivatiebrief via ons wervingsportaal Social Media Campaign Manager (oxfamnovib.nl).
 • Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Stefan Verwer, Manager Communication & Digital Engagement via stefan.verwer@oxfamnovib.nl
 • Alleen sollicitaties die vóór de sluitingsdatum 10 maart 2024 en via ons wervingsportaal zijn ingediend, worden in behandeling genomen.
 • Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd geplaatst. Interne kandidaten genieten de voorkeur indien er passende kwalificatie is. In onze organisatie vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers maximale mogelijkheden krijgen voor groei in nieuwe thema’s en competenties. Voorrang voor interne kandidaten ondersteunt dit.
 • Bij contractaanbieding is het noodzakelijk voor Oxfam Novib geldige referenties op te vragen. Alsmede kunnen onze sollicitanten worden onderworpen aan passende screeningcontroles, waaronder strafregisters en terrorisme, financiële controles of integriteitsscreenings/referenties.
 • Oxfam Novib behoudt zich de discretie om geen enkele afspraak te maken op deze vacature, een afspraak te maken in een lager niveau of een afspraak te maken met een gewijzigde functieomschrijving.
 • Gekwalificeerde kandidaten die in Nederland of andere EU/EEA-landen wonen en bereid zijn om op eigen kosten en verantwoordelijkheden in Nederland te verhuizen en te verblijven, worden aangemoedigd om te solliciteren.
 •  Oxfam Novib kan op dit moment geen visumsponsoring bieden.