Partnerbericht

Vacature: Giro555 Communicatie Coordinator

De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (Giro555) is een samenwerkingsverband van elf Nederlandse hulporganisaties dat gezamenlijk steun en fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers van uitzonderlijke humanitaire rampen. Giro555 werkt daarbij samen met Nederlandse omroepen, zenders en andere media, en vraagt heel Nederland om zich aan te sluiten. Samen komen we in actie voor noodhulp. Tot nu toe zijn er 48 Nationale Acties gehouden. In totaal hebben Nederlanders daarbij meer dan één miljard euro ingezameld.

Het Giro555-bureau is op zoek naar een Communicatie Coordinator Giro555 (28 uur)

Giro555-bureau
Het is een compacte organisatie die, als ze niet in actie is, bestaat uit vijf (parttime) medewerkers. De executive manager geeft leiding aan een financieel medewerker, een communicatie adviseur, een online coördinator en een ondersteuner. Zodra de organisatie in actie komt, schaalt de organisatie op tot meer dan 50 medewerkers (waaronder persvoorlichters, social media marketeers, fondsenwervers, evenementenmanagers, noodhulpcoördinatoren) en honderden vrijwilligers. De geefbereidheid in Nederland is gelukkig groot waardoor er veel middelen kunnen worden ingezameld en wat een grote verantwoordelijk met zich meebrengt.

 

Wat ga je doen?

 • Je initieert en ontwikkelt communicatieplannen voor de verantwoording van Giro555-geld naar het algemeen publiek in samenspraak met het actieteam en de persvoorlichters van hulporganisaties achter Giro555, onder verantwoordelijkheid van de actiecoördinator.
 • Je bent het interne en externe aanspreekpunt voor communicatie en media. In actietijd zijn de werkzaamheden meer coördinerend en buiten actietijd heb je meer eigen taken en verantwoordelijkheden.
 • Je hebt een coördinerende rol richting alle persvoorlichters waarbij je ervoor zorgt dat alle deelnemende organisaties goed geïnformeerd zijn vanuit Giro555 en je de benodigde input krijgt voor de rapportages en andere communicatiedoeleinden vanuit Giro555.
 • Je adviseert bestuurders en actiecoördinatoren over het te voeren mediabeleid, voert waar nodig de regie en draagt zorg voor de uitvoering bij in- en externe communicatie-uitingen om eenheid van communicatie te bewerkstelligen. Je evalueert en rapporteert desgevraagd over de effecten van de uitgevoerde communicatieactiviteiten.
 • Je reageert alert bij crisiscommunicatie en stemt boodschap en woordvoering af met de bureaumanager, actievoorzitter, actiecoordinator en desgewenst (externe) bestuurder(s).
 • Je bent breed inzetbaar op het gebied van communicatie/contentproductie: Je produceert communicatiemiddelen zoals mediaboodschappen, webartikelen (en plaats die via WordPress), socia media posts, persberichten, persconferenties, achtergrondbriefings en zorgt voor de aansturing van fotografen, filmmakers en reclamebureaus.
 • Je begeleidt en monitort het webcareteam.

Wie zoeken wij? Een veelzijdige communicatie expert:

 • Je hebt 4+ jaar relevante werkervaring opgedaan als communicatie professional, bij voorkeur in een complexe organisatie en/of hulporganisatie. Je werkt zorgvuldig, diplomatiek, houdt het overzicht en je bent creatief in het vinden van oplossingen.
 • Je bent een echte communicatie expert met oog voor de behoefte vanuit het publiek voor de informatie die ze willen ontvangen. Jij snapt heel goed hoe je complexe informatie goed begrijpelijk maakt voor het grote publiek.
 • Je kunt goed samenwerken met een diversiteit aan mensen uit verschillende disciplines. Je begrijpt wanneer je je specialisten vanuit de hulporganisaties moet betrekken.
 • Je hebt een gestructureerde, efficiënte manier van werken en je bent goed in prioriteren. Als persoonlijkheid schakel je makkelijk tussen verschillende projecten en kun je onder druk werken. Je houdt het hoofd koel, je bent wendbaar en flexibel in alle hectiek en staat stevig in je schoenen.
 • Je hebt een kloppend hart voor het bieden van noodhulp aan slachtoffers van de grootste rampen in de wereld.
 • We kijken expliciet naar je persoonlijkheid, competenties en intrinsieke motivatie, en de affiniteit die je hebt voor onze doelstelling.
 • In actieperiodes ben je beschikbaar en bereid om extra (meer dan fulltime) en op onregelmatige tijden te werken (dit geldt ook voor avonden en weekenden).
 • Je beheerst Nederlands en Engels.

Wat wij bieden
Het bureau van Giro555 is gehuisvest bij Oxfam Novib kantoor Den Haag, een van de aangesloten hulporganisaties van Giro555. Je valt daarmee onder de arbeidsvoorwaarden van Oxfam Novib en hebt een formele rapportagelijn binnen Oxfam Novib. Functionele aansturing gebeurt door de onafhankelijke bestuurders van Giro555, afhankelijk van de portefeuille.

Werken bij Oxfam Novib

 • Al ons werk wordt geleid door onze kernwaarden: Empowerment, Accountability, Inclusiveness, Courage, Solidarity en Equality.
 • Bij Oxfam Novib werken we volgens de Feminist Principles – Oxfam Policy & Practice.
 • Oxfam Novib is vastbesloten om jou een motiverende werkplek te bieden op onze standplaats in Den Haag. Wij bieden bij indiensttreding een jaarcontract, (inclusief 1 maand proeftijd), met mogelijkheid tot verlenging.
 • Oxfam Novib biedt een aantrekkelijk en eerlijk arbeidsvoorwaardenpakket aan inclusief eindejaarsuitkering en jaarlijkse loonsverhoging vanuit de CAO. Daarnaast bieden we ook een keuzemogelijkheid uit verschillende aanvullende opties. De functie is ingeschaald in schaal 9 met een salarisbereik van €3.112,- tot € 4.788,- bruto per maand op basis van 36 uren per week.
 • We werken momenteel hybride (50% op kantoor in Den Haag en 50% thuis).
 • Oxfam Novib gaat uit van de kracht van verschil. Daarom streven we ernaar een diverse mix van getalenteerde mensen aan te trekken die onze normen, waarden en principes delen en zich inzetten voor het voorkomen en uitroeien van elk type wangedrag.
 • We hebben een actief beleid tegen seksuele intimidatie, uitbuiting en misbruik, elke andere vorm van machtsmisbruik of gebrek aan integriteit en financieel wangedrag. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.

Aanvullende informatie

 • Denk je dat dit de baan is die je zoekt en jij de persoon bent die wij zoeken? Dan ontmoeten we je graag! Stuur je C.V. en motivatiebrief via ons wervingsportaal.
 • Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Gun Ozkara via gun.ozkara@giro555.nl
 • Alleen sollicitaties die vóór de sluitingsdatum 13 november 2023 en via ons wervingsportaal Communicatie Coordinator Giro555 (oxfamnovib.nl) zijn ingediend, worden in behandeling genomen.
 • Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd geplaatst. Interne kandidaten genieten de voorkeur indien er passende kwalificatie is. In onze organisatie vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers maximale mogelijkheden krijgen voor groei in nieuwe thema’s en competenties. Voorrang voor interne kandidaten ondersteunt dit.
 • Bij contractaanbieding is het noodzakelijk voor Oxfam Novib geldige referenties op te vragen. Alsmede kunnen onze sollicitanten worden onderworpen aan passende screeningcontroles, waaronder strafregisters en terrorisme, financiële controles of integriteitsscreenings/referenties.
 • Oxfam Novib behoudt zich de discretie om geen enkele afspraak te maken op deze vacature, een afspraak te maken in een lager niveau of een afspraak te maken met een gewijzigde functieomschrijving.
 • Gekwalificeerde kandidaten die in Nederland of andere EU/EEA-landen wonen en bereid zijn om op eigen kosten en verantwoordelijkheden in Nederland te verhuizen en te verblijven, worden aangemoedigd om te solliciteren.
 • Oxfam Novib kan op dit moment geen visumsponsoring bieden.