Een essentieel ingrediënt van Urban Eye is de combinatie van een 3-tal factoren voor een goed journalistiek product; hoge kwaliteit afbeeldingen, aangeleverd door lokale bronnen, die vrijwel direct in actie komen bij actualiteiten.
Mike Downs legt uit: "De uitdaging voor een fotojournalist is om zo snel mogelijk te reageren, op de juiste plaats te zijn, maar nog belangrijker, op de juiste tijd!

De wereld rondreizen voor een ‘goede foto’ is zowel tijdrovend als kostbaar, een welbekend gegeven onder journalisten. Hoe kunnen individuele fotojournalisten, pers agentschappen en nieuwszenders samenwerken om wereldwijd hoge kwaliteit nieuws materiaal te genereren en deze beperkende factoren te elimineren?
Het ‘Urban Eye’ concept: een online global Fair Trade photographers netwerk".

  FOTOJOURNALISTEN Kunnen zich inschrijven en lid worden van het network. (Staff Photographer). Urban Eye distribueert de foto’s aan de media. De verkoop van de foto’s gaat op een fair-trade wijze. Dit waarborgt de beste kansen voor alle fotojournalisten en draagt bij aan de duurzaamheid. Het Urban Eye kantoor (Roermond) zal 24 uur per dag bemand worden. Op deze manier kunnen ze zo nodig optimaal support bieden aan de journalisten in het veld en adhoc reageren op gebeurtenissen wereldwijd. 

  COMPETITION – Het wedstrijdgedeelte van de site is ontworpen om fotografen die ‘gewoon’ mooie plaatjes schieten een podium te bieden. De makers van de meest gewaardeerde foto’s maken kans op fantastische prijzen.

  URBAN EYE FOUNDATION – De Urban Eye Foundation wordt gesteund door de verkoop van media informatie.10% van de omzet van Urban Eye gaat naar deze stichting. Dit vanuit een behoefte om iets terug te geven aan de plekken waar we komen en de situaties waar we mee geconfronteerd worden. De Urban Eye Foundation is in het leven geroepen om projecten te steunen die een verschil maken in het leven van mensen.

 Ondanks het feit dat de officiële lancering 4 juli is, is de site nu beschikbaar en operationeel. Downs; "Onze belangrijkste taak is nu ervoor te zorgen dat fotografen zich kunnen aanmelden als Staff Photographer. We zijn ook bezig met het ontwikkelen van een APP voor smartphones zodat het voor leden makkelijker wordt foto’s te uploaden op de site. We mogen de rol van de mobiele data in de moderne journalistiek niet onderschatten en schatten deze op waarde. Het sociale aspect van Urban Eye is heel belangrijk voor ons. We zijn met diverse NGO’s (non-government organizations) in gesprek om te bepalen welke het beste bij Urban Eye past en uiteindelijk gesteund zal worden door de Urban Eye Foundation."

 www.urban-eye.org

info@urban-eye.org

Mike Downs (English & German) +31 643585000

Iben van de Beek (Dutch) +31 641061008

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer