Partnerbericht

Uitreiking trofee CNV Wereldvrouw op Festival Mundial

15.000 euro voor vrouwenproject
Diallo won de trofee vanwege haar krachtige optreden en haar onuitputtelijke inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen in haar land. "Zij is iemand die niet terugdeinst om haar vrouwelijke eigenschappen in te zetten in de mannenwereld", aldus een van de reacties die bij de verkiezing naar voren kwam. Tijdens het multiculturele Festival Mundial krijgt het publiek de kans om op het eigen CNV Plein met deze krachtige vakbondsvrouw kennis te maken.
Daarnaast neemt Rabiatou Diallo op de festivalzaterdag 17 juni in de tent van het Brabants Dagblad haar trofee in ontvangst. Bij haar prijs hoort ook een cheque ter waarde van 15.000 euro. Dit bedrag mag Rabiatou Diallo besteden aan een vrouwenproject van haar vakbond in Guinee.

Diallo bij Festivalopening
Daarnaast is voor CNV Wereldvrouw Rabiatou Serah Diallo een rol weggelegd tijdens de officiële opening van het tweedaagse, multiculturele Festival Mundial. Op het grote podium van het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat op zaterdag 17 juni om 12.30 uur de belevenistoer Experieight van start. Bij deze toer krijgt elk Millenniumdoel van de Verenigde Naties op bijzondere wijze aandacht. CNV Internationaal richt zich met de campagne Wereldvrouwen op het derde Millenniumdoel (gelijke arbeidsrechten mannen en vrouwen wereldwijd). Wereldvrouw Rabiatou is door het ministerie van Buitenlandse Zaken uitgenodigd om dit tijdens de start van de Experieight tot uiting te brengen. Haar deelname sluit naadloos aan op de wijze waarop het CNV zich tijdens het festival presenteert.

Algemeen Secretaris
Rabiatou Serah Diallo is algemeen secretaris van de grootste vakcentrale in Guinee. Daarnaast is zij vice-voorzitter van de lokale SER, voorzitter van de vrouwencommissie van de Afrikaanse internationale vakbeweging ODSTA en lid van de Raad van Beheer van de Internationale Arbeids Organisatie (ILO) in Genève. Als weduwe en moeder van zes kinderen zet zij zich vooral in voor werkende vrouwen.

Meer weten?

Het programma van alle CNV activiteiten op Festival Mundial

Maak kennis met Rabiatou Diallo, bekijk het filmpje

Het programma van alle CNV activiteiten op Festival Mundial

Maak kennis met Rabiatou Diallo, bekijk het filmpje