De berichtgeving over Colombia gaat meestal over de oorlog tussen het leger en de FARC. Je zou bijna vergeten dat er ook nog wel eens positief nieuws vanuit Colombia komt. Met name op het gebied van eerlijke handel, zoals de Re3 ‘Obrero’, de nieuwe extra ruime messenger bag van gerecyclede vrachtwagen binnenband die MoreThanHip nu in Nederland introduceert.

Eerlijke handel en recycling
Deze schoudertas van het eigen label Re3 is samen met een Colombiaanse fair trade producent ontwikkeld. De Re3-collectie bevat zowel trendy hand- en schoudertassen, messenger en laptop bags, als etuis, toilettassen en portemonnees voor vrouwen én mannen. Deze producten worden geproduceerd door mensen met een sociale achterstandpositie, zoals alleenstaande moeders en inwoners van sloppenwijken die veelal hier veelal op vlucht voor het geweld zijn beland. Zij kunnen rekenen op goede arbeidsomstandigheden en beloning boven het minimum loon. Daarnaast draagt het recyclen van vrachtwagen binnenbanden bij aan het schoner maken van het milieu. Veel materiaal dat voorheen gewoon verbrand werd – waarbij schadelijke stoffen vrijkomen – krijgt nu een nieuwe functie.

Obrero messenger bag
Met de Obrero speelt MoreThanHip in op de behoefte aan robuuste en ruime schoudertassen voor intensief dagelijks gebruik, zoals werk en studie. De afmetingen van de tas zijn 36 x 30 x 10 cm (b x h x d). Ruim genoeg dus voor een A4-map of een ordner. Ook is er een ritsvakje voor sleutels en telefoon, en een insteekvak aan de voorzijde onder de flap. De bodem is versterkt voor extra bescherming. De schouderband van hergebruikte autogordel is verstelbaar tot maximaal 125 cm. Het design van de Obrero is sober en strak, met als kleuraccent een oranje of groene streep op de flap.

Voor intensief dagelijks gebruik
Niet alleen de omvang maakt de Re3 Obrero een zeer praktische tas voor intensief dagelijks gebruik. Ook het materiaal, gerecyclede binnenbanden van vrachtwagens, draagt hier aan bij. Dit is zeer slijtvast, waterdicht en gemakkelijk te schoon te maken. Bovendien is het rubber dat voor deze tassen wordt gebruikt, goed gereinigd en nabehandeld met milieuvriendelijke middelen, waardoor het niet ruikt of afgeeft.

Winkeladviesprijs: € 89,- Te koop bij www.morethanhip.nl en bij diverse winkels die artikelen uit het assortiment van MoreThanHip voeren.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer