Di 16 november 10.30 uur Kleine Zaal
Hot Turkey!
Succesvol cultureel ondernemen in Turkije
In het internationaal cultuurbeleid (ICB) is Turkije aangewezen als prioriteitsland. Kunnen culturele instellingen hiervan profiteren en wat is de rol voor de overheid? In samenwerking met SICA, de Nederlandse Ambassade in Ankara en het Consulaat-generaal in Istanbul vindt een bijeenkomst plaats over het culturele potentieel van Turkije. Een dagprogramma met lezingen, discussies en workshops. De bijeenkomst geeft antwoord op vragen over de mogelijkheden tot ‘export’ van Nederlandse cultuur naar Turkije en ‘import’ van Turkse cultuur in Nederland. Het biedt een overzicht van de sectoren die op dit moment ‘hot’ zijn in Turkije en waar de mogelijkheden liggen tot samenwerking. Speciale gasten zijn diverse vertegenwoordigers uit de culturele sector in Nederland en Turkije en de musici Okan Murat Öztürk en Nida Ates (zang en baglama).
5,-

Actueel programma rond de toetreding van Turkije tot de EU

Wo 17 november 14.00 uur Kleine Zaal
Cold Turkey
Debat over de toetreding van Turkije
tot de EU
Het feit dat de meeste Turken ook moslim zijn, vormt geen obstakel voor een eventuele toetreding van Turkije tot de EU. Dat is de conclusie van het rapport ‘De Europese Unie, Turkije en de islam’, dat de WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) heeft gepresenteerd. Aanleiding voor dit onderzoek is de negatieve beeldvorming over de islam en de misverstanden in Nederland over moslimland Turkije. Politici, opinie- en beleidsmakers gaan met elkaar in debat over de uitkomsten van het rapport dat duidelijke aanbevelingen geeft. Diverse perspectieven in deze discussie komen aan bod, zowel geopolitiek als historisch. Speciale gasten zijn o.a. Arie Oostlander (Europarlementariër CDA), Ragip Duran (journalist/hoogleraar) en Wendy Asbeek Brusse (onderzoeker en co-auteur rapport WRR). Arjen Berkvens (directeur Alfred Mozer Stichting & European Forum) leidt het debat.
7,- CJP, Pas 65, Stadspas, studentenkaart: 3,-

Wo 17 november 20.30 uur Kleine Zaal
Who is afraid of Turkey?
Waarom moet Turkije bij de EU? Vanuit cultureel/religieus perspectief wordt veelal gesteld dat Turkije niet bij de EU past. Klopt dit en waarop berust dat ‘gevoel’ precies? Zijn er misverstanden die het debat over een eventueel Turks EU-lidmaatschap vervuilen? Voor, tijdens en na dit debat zijn er Turkse dj-performances van DJ Certan. De Hassans Angels (cabaretiers) geven voeding aan de mogelijke (onderbuik)gevoelens in de zaal. Yücel Yesilgöz (criminoloog) opent het debat met een spraakmakende column. Speciale gasten zijn Sinan Efe (hoofdredacteur KEF), Mehmet Ülger (journalist), Erik Akse (Jonge Socialisten), mevr. Can-Engin (directeur Inspraakorgaan Turken in Nederland) en diverse vertegenwoordigers van (Turkse) studentenverenigingen.
7,- CJP, Pas 65, Stadspas, studentenkaart: 3,-

Kijk voor meer informatie op www.tropentheater.nl

Tropentheater, Kleine Zaal
Linnaeusstraat 2
Amsterdam
Tickets en reserveringen: Tel: 020 – 5688 500

Tropentheater

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer