Uitzending gebeurt op vrijwillige basis en meestal tegen kost en inwoning ter plaatse. Men kan kiezen voor projecten van uiteenlopend karakter. Met het uitzenden van vrijwilligers wil ICA-Nederland een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van lokale gemeenschappen. We werken met de filosofie dat (groepen) mensen hun eigen problemen op hun eigen manier kunnen oplossen. De rol van de ICA’s is om dit proces te begeleiden met behulp van de door ICA ontwikkelde participatieve planningsmethoden.

Eisen

ICA-Nederland bemiddelt in principe voor alle personen vanaf 21 jaar met een goede motivatie voor uitzending. Eens specifieke vooropleiding is niet vereist. De enige voorwaarde voor uitzending is dat het trainingsprogramma gevolgd moet zijn. De projecten zijn voor minimaal een half jaar.

Trainingsprogramma

Het trainingsprogramma bestaat uit drie delen. Ten eerste is er het introductieweekend waarin de basisfilosofie uiteen wordt gezet. Dan volgt er een 9-daagse training. Tot slot is er nog een einddag waarin terugkoppeling en evaluatie plaatsvindt. Uiteraard omvat het programma ook de bemiddeling (indien gewenst).

Data:

Het eerste weekend is van: 13 t/m 15 augustus.
9-daagse: 17 t/m 26 september
Einddag: in oktober

Wil je meer info? Er is halverwege juli nog een voorlichtingsavond. Kijk op onze website!

Homepage ICA Nederland.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer