Om de hoeveelheid roet en stikstofoxides terug te dringen zullen medio 2008 alle 275 trucks vervangen zijn door Euro-5 voertuigen. Op dit moment is al meer dan de helft van de trucks vervangen. Deze Euro-5 vrachtwagens stoten bijna 50 procent minder stikstofoxides uit dan de Euro-4 variant. De bestaande bestelauto's krijgen een roetfilter, te beginnen bij de jongste voertuigen, en er worden voortaan alleen nog wagens aangeschaft die over een roetfilter beschikken.

 

'TNT is een van de weinige bedrijven die zijn verantwoordelijkheid neemt en voorop loopt door snel over te schakelen op schone vrachtwagens. Daarvoor verdienen ze een pluim. Andere bedrijven, die ook veel door het stedelijk gebied rijden en die we óók aanspraken, mogen daar een voorbeeld aan nemen,' aldus Joris Wijnhoven, campagneleider Verkeer van Milieudefensie.

 

www.milieudefensie.nl/verkeer

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
Milieudefensie

Milieudefensie

Met het oplossen en voorkomen van milieuproblemen is een wereld te winnen. Voor onszelf en toekomstige generaties. Milieudefensie is een …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer