Partnerbericht

Tips en inspiratie voor jouw culturele organisatie

Vind jij ook dat de cultuursector gelijkwaardig toegankelijk voor iedereen moet zijn? Wil jij meewerken aan een diverse en inclusieve cultuursector? Kijk dan op 27 november 2020 online mee naar hét jaarlijkse event over diversiteit en inclusie.

De Code Diversiteit & Inclusie is een gedragscode om de culturele sector meer divers en inclusief te maken. Het doel van de code is dat de culturele sector de brede diversiteit van de Nederlandse samenleving representeert. De code biedt handvatten, inspireert en activeert iedereen binnen de cultuursector, van makers, producenten en vrijwilligers tot aan leden van de Raden van Bestuur of Raden van Toezicht om inclusief te zijn. Dit wordt gedaan met behulp van o.a. trainingen, handreikingen, het delen van best practices en last but not least hét jaarlijks event. “De cultuursector is op de goede weg. De wil is er om aan de slag te gaan met de code. Zoals bij elke grote verandering zijn er verschillen tussen organisaties in hun enthousiasme en snelheid waarin ze meebewegen. Ik kijk met trots terug op de stappen die gezet zijn, soms klein, soms groot. Daar is lef voor nodig. Dat stukje lef is ook nodig om in de komende jaren goede stappen te blijven maken op het gebied van diversiteit en inclusie”, aldus Joan Tol, projectleider Code Diversiteit & Inclusie.

 

Event Code Diversiteit & Inclusie
Het event Code Diversiteit en Inclusie vindt dit jaar online plaats op 27 november. Het event staat deze keer in het teken van lef. Waar sta we nu 1 jaar na de lancering van de code? Is de culturele sector gelijkwaardig toegankelijk voor iedereen? En hoe draag jij hieraan bij? Hoe kijk jij over grenzen heen en verruim je jouw blik? Niemand minder dan Mounir Samuel (o.a. politicoloog, auteur, blogger) neemt je mee door het verassende programma van twee uur.

&Awards 2020
Tijdens het event reiken we de jaarlijkse &Awards uit aan een culturele organisatie én een professional die met succes hebben bijgedragen aan meer diversiteit & inclusie in de organisatie en/of de samenleving. Wie nemen de felbegeerde &Awards en een geldprijs van € 20.000 of van € 5.000 mee naar huis? De veelzijdige jury bestaat uit onder andere uit Rodney Lam (scenarist, serie-ondernemer, managing director en mede-eigenaar van het kledingmerk Daily Paper) en Anthony Heidweiller (artistiek leider Vocal Statements en lid Akademie voor Kunsten). Bekijk hier de volledige jury. De &Awards worden mogelijk gemaakt door de rijkscultuurfondsen.

Inspiratie en motivatie
Met een gevarieerd en relevant programma zorgen we ervoor dat je geïnspireerd en gemotiveerd in de actiemodus staat om samen de cultuursector inclusiever te maken. Ben je nieuwsgierig geworden naar het programma? Volg Code Diversiteit & Inclusie op Facebook en LinkedIn om de hints te ontrafelen.

Meld je aan
Geniet live veilig mee vanaf je eigen bank op vrijdag 27 november 2020 van 15:00 tot 17:00. Wegens de landelijke coronamaatregelen organiseren we het event dit jaar online. Als je je voor 23 november aanmeldt, dan ontvang je een leuke brievenbusverrassing. De link van de livestream ontvang je zo snel mogelijk.