Op de tentoonstelling zijn alle ingezonden te zien. Ook is er aandacht voor de 40 sculpturen  die 18 Mutarese beeldhouwers hebben gemaakt door de Spaarnoogstraat en Damaststraat. De tentoonstelling toont tevens een deel van de fotowand die tot juni bij het station Haarlem te zien was. Op de wand foto’s van Nederlandse en Mutarese fotografen.
Al deze kunstprojecten kwamen tot stand door een intensieve samenwerking tussen Haarlemse en Zimbabwaanse kunstenaars en participatie van bewoners, bewonerscommissies, woningcorporaties en anderen.
Met de tentoonstelling wordt getoond wat de toegevoegde waarde is van de band tussen Haarlem en Mutare en wat de meerwaarde is van kunst in de Haarlemse openbare ruimte. De tentoonstelling in het ABC laat het belang zien van kwalitatief hoogwaardige kunsttoepassingen in de openbare ruimte. Hopelijk vormt de tentoonstelling ook een inspiratiebron voor gemeenten, woningbouwcorporaties, bewonersorganisaties en anderen.

Tijdens de tentoonstelling worden in het ABC twee lezingen gehouden.
Op woensdagavond 6 oktober vertelt de Zimbabwaanse schilder Sithabile Mlotshwa over de rol en functie van schilderkunst in de Zimbabwaanse samenleving. Op woensdagavond 13 oktober geeft – onder voorbehoud – Rutger Morelissen (adviseur Instituut Collectie Nederland, ministerie van OC&W) een lezing over het belang van de realisatie van kunst in de openbare ruimte.

ABC architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47, Haarlem

www.haarlem-mutare.nl

 www.architectuurcentrumhaarlem.nl

www.haarlem-mutare.nl

 www.architectuurcentrumhaarlem.nl

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer