Partnerbericht

Tentoonstelling Verborgen Verhalen

Zimbabwaanse kunstenaars op bezoek in Nederland

Twee Zimbabwaanse kunstenaars zijn gedurende enkele weken op bezoek in Nederland; de schilders Misheck Masamvu en Lovemore Kambudzi. Daarnaast zijn de Zimbabwaanse coördinator cultuur Keaven Simomondo, de Provincial Arts Manager Manicaland uit Zimbabwe ms. S. Mguni en de directeur van de National Gallery Mutare ms. E. Muusha voor een werkbezoek in Haarlem en aanwezig op de opening van de tentoonstelling Verborgen Verhalen.

 

Promotie boek

De opening van de tentoonstelling is een mooie gelegenheid om het boek Avocado's en Shona van Elise van der Mark te promoten. Zij heeft gedurende een jaar haar werken voor het cultuurproject van de stedenband Haarlem-Mutare haar columns gebundeld. Dit is te bestellen via uitgeverij Free Musketeers. 

 

Programma

De tentoonstelling loopt van 3 oktober tot 12 november in de Grote Kerk/St. Bavo, Oude Groenmarkt 23 in Haarlem. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 2,- voor volwassenen en € 1,25 voor kinderen.

 

Op zondag 5 oktober wordt een lezing gegeven door Keaven Simomondo, Zimbabwaanse coördinator cultuur stedenband Haarlem-Mutare en kunstenaar Lovemore Kambudzi.

Deze lezing vindt plaats in de Lutherse Kerk, Witte Herenstraat 22, Haarlem. De voertaal is Engels. De entreeprijs bedraagt € 5,- inclusief koffie/thee en bezoek aan de tentoonstelling Verborgen Verhalen.

 

Op 22 oktober wordt er aandacht besteed aan de tentoonstelling in Café Globaal in het Mondiaal Centrum Haarlem.

  

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elise van der Mark of Wendy Raaphorst op 023-5324008 of 06-14898417 of 06-15408127, elise@haarlem-mutare.nl, wendyr@haarlem-mutare.nl, www-haarlem-mtuare.nl

 

 

 

www.haarlem-mutare.nl