Campagne 100 FACES

Tussen Haarlem en Mutare bestaat al bijna 20 jaar een succesvolle samenwerking op het gebied van thuiszorg, sport, cultuur, huisvesting en hiv/aidsvoorlichting. Om de projecten voort te kunnen zetten is de campagne ‘100 FACES’ gestart waarin de gezichten van de mensen achter onze projecten worden getoond. Want: als als er niets gebeurt, staan de  peer educators (voorlichting voor en door jongeren over hiv/aids), caregivers (thuiszorg in de townships) en sportmedewerkers in Mutare binnenkort op straat. Daarom laten wij nu middels deze campagne aan Haarlem en omgeving zien wie deze mensen zijn, wat zij doen en wat het enorme belang en de hoopgevende resultaten van hun activiteiten in Mutare zijn

 

Tentoonstelling Ouder worden in Mutare

De tentoonstelling vertelt het verhaal van enerzijds ouderen in het zorgcentrum Zorrorai.  Anderzijds het verhaal van de vrijwilligers van het Home Based Care Project, waarin 49 vrouwelijke caregivers en 1 mannelijke, thuiszorg bieden aan ouderen en terminaal zieken. De tentoonstelling geeft een impressie van deze projecten, die al jaren worden ondersteund door de Stedenband. ‘Ouder worden in Mutare’ geeft de bewoners van Zororai een gezicht en laat het publiek kennismaken met de caregivers die in Mutare thuiszorg geven. Zorg buiten de familie is in Afrika niet gebruikelijk, maar door HIV-Aids wordt de druk om sociale problemen en zorg binnen de familie op te lossen vaak onmogelijk.

 

We willen ouderen in Haarlem en omgeving graag betrekken bij ‘100 FACES’ en met dit project laten we zien hoe zij dit kunnen ondersteunen. Zo kunnen Nederlandse ouderen hun situatie vergelijken met ouderen in Zimbabwe. De tentoonstelling bestaat uit een groot aantal indringende kleurenfoto’s en levensverhalen van ouderen en hun verzorgers. Op woensdagavond 20 april wordt een interessante lezing gegeven over het leven van ouderen in Zimbabwe. Iedereen is hiervoor welkom.

www.haarlem-mutare.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer