H&M en Inditex tekenen voor veiligheidsakkoord


H&M en Inditex hebben besloten om het veiligheidsakkoord (voorheen Bangaldesh Fire and Building Safety Agreement) te ondertekenen. Dat is cruciaal voor de werkomstandigheden van Bengaalse arbeiders. Zo is H&M de grootste kledinginkoper in Bangladesh. Deze nieuwe handtekeningen onder het akkoord maken de druk op andere merken alleen maar groter. Een mooi resultaat na veel werk achter de schermen van vakbondsorganisaties en Clean Clothes Campaign (Schone Kleren Campagne) waarbij ook CNV is aangesloten.

 

Het akkoord bevat alle elementen die essentieel zijn voor de verbetering van de veiligheid in Bengaalse kledingfabrieken:

  • Onafhankelijke en transparante fabrieksinspecties waarbij de rapporten worden gepubliceerd
     
  • Verplichte doorvoering van verbeteringen bij gebreken aan de gebouwen. 
     
  • Herziening van bestaande wetgeving en veiligheidsregulering. 
 

Cruciaal in het akkoord is dat merken zich commiteren aan het betalen voor renovaties om de fabrieken veilig te maken. Hierdoor zal dit akkoord mensenlevens redden!

 

Wie volgt?

Het is nu ook voor andere merken tijd om te tonen dat zij serieus zijn. Geen vage beloften meer. Alle merken die inkopen in Bangladesh moeten het voorbeeld van Tommy Hilfiger, Calvin Klein, H&M en Inditex volgen en het akkoord ondertekenen, zo snel mogelijk.

 

Teken hier de internationale petitie

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
cnv-internationaal

CNV Internationaal

Wie we zijn en wat we doen CNV Internationaal is een onafhankelijke stichting en één van de afdelingen van CNV Vakcentrale. CNV …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer