Partnerbericht

Teken de petitie voor veiligheid Bengaalse arbeiders

H&M en Inditex tekenen voor veiligheidsakkoord


H&M en Inditex hebben besloten om het veiligheidsakkoord (voorheen Bangaldesh Fire and Building Safety Agreement) te ondertekenen. Dat is cruciaal voor de werkomstandigheden van Bengaalse arbeiders. Zo is H&M de grootste kledinginkoper in Bangladesh. Deze nieuwe handtekeningen onder het akkoord maken de druk op andere merken alleen maar groter. Een mooi resultaat na veel werk achter de schermen van vakbondsorganisaties en Clean Clothes Campaign (Schone Kleren Campagne) waarbij ook CNV is aangesloten.

 

Het akkoord bevat alle elementen die essentieel zijn voor de verbetering van de veiligheid in Bengaalse kledingfabrieken:

  • Onafhankelijke en transparante fabrieksinspecties waarbij de rapporten worden gepubliceerd
     
  • Verplichte doorvoering van verbeteringen bij gebreken aan de gebouwen. 
     
  • Herziening van bestaande wetgeving en veiligheidsregulering. 
 

Cruciaal in het akkoord is dat merken zich commiteren aan het betalen voor renovaties om de fabrieken veilig te maken. Hierdoor zal dit akkoord mensenlevens redden!

 

Wie volgt?

Het is nu ook voor andere merken tijd om te tonen dat zij serieus zijn. Geen vage beloften meer. Alle merken die inkopen in Bangladesh moeten het voorbeeld van Tommy Hilfiger, Calvin Klein, H&M en Inditex volgen en het akkoord ondertekenen, zo snel mogelijk.

 

Teken hier de internationale petitie