Suikerfeest
"De Nacht van de Vrede zou een nacht moeten zijn van wederzijds respect, verzet tegen de trends van populisme en angst en een gemeenschappelijk commitment voor vrede en rechtvaardigheid", zegt Ramadan. Hij staat stil bij de lessen van de vastenmaand: "Die gaan over het leveren van een bijdrage. Het is belangrijk dat de Nederlandse moslims bijdragen aan positieve verandering. We moeten werken aan vrede en cohesie."

Worldconnector Ruud Lubbers zal een reactie geven op de inleiding van Ramadan. Vervolgens gaan beide heren en andere prominenten als Mohammed Cheppih, Tofik Dibi, Annieke Kranenberg, Rabbijn Soetendorp en Ineke Bakker met de jonge bezoekers van de Nacht van de Vrede in dialoog over de spanningen die de jongeren zelf op straat tegen komen. Aansluitend, in het netwerkcafé, is professor Ramadan één van de professionals uit de wereld van Vrede en Veiligheid waarmee jongeren kunnen netwerken.

De Nacht van de Vrede
De Nacht van de Vrede in Club Odeon in Amsterdam bestaat uit een combinatie van inhoudelijke debatten afgewisseld met bands en dj’s, een netwerkcafé en video-art. IKV-voorzitter Jan Pronk bevraagt  jongeren op wat hun bijdrage aan vrede kan zijn. De Nacht van de Vrede is hèt event op de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede en wordt georganiseerd door IKV Pax Christi in samenwerking met onder andere omroep LLiNK en NCDO.

Bijzonder onderdeel op de Nacht is ‘Peace Guerilla’ over digitaal activisme in het Midden-Oosten. Cyberactivisten uit Jordanië en Syrië leiden de bezoekers van de Nacht door de digitale wereld van het internetverzet.

Meer informatie
Lees de reactie van IKV Pax Christi op de betrokkenheid van Tariq Ramadan bij Press TV op www.ikvpaxchristi.nl.

Meer informatie over de Nacht en kaarten: www.nachtvandevrede.nl.

www.nachtvandevrede.nl

www.ikvpaxchristi.nl

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer