Vredesorganisatie IKV Pax Christi werkt wereldwijd in conflictgebieden waar zij verschillende partijen met elkaar in gesprek brengt. De tendensen van polarisering in ons eigen land wil de organisatie niet negeren. Daarom organiseert IKV Pax Christi samen met Moslim Jongeren Amsterdam (MJA) en het Netwerk Marokkaanse Jongeren Organisaties (NMJO) een debat op de Nacht van de Vrede. Naast Lubbers nemen onder andere Mohammed Cheppih (Poldermoskee), Tofik Dibi (GroenLinks) en Jeroen Diepemaat (JOVD) deel aan het debat.

IKV-voorzitter Jan Pronk bevraagt  jongeren op wat hun bijdrage aan vrede kan zijn. Defensie staatssecretaris Jack de Vries gaat in debat met Obama campagnemedewerker Kirsten Verdel en IKV Pax Christi clustermunitie-lobbyist Miriam Struyk.

In een parallel programma vertellen bloggers uit het Midden-Oosten hoe zij aan vrede werken. Onder de naam ‘peace guerrilla’ is er een speciaal programma over cybervredesactivisme. Ghassan Younis, online strategist, activist, blogger, schrijver en filmmaker uit Jordanië zal de ins en outs van digitaal activisme laten zien.

Verder kunnen jongeren netwerken met professionals uit het veld van vrede en veiligheid en oorlogsjournalistiek.

De Nacht van de Vrede vindt plaats op de door de VN uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede. De Nacht in Amsterdam bestaat uit een pittige combinatie van inhoudelijke debatten afgewisseld met  bands en dj’s, een netwerkcafé en video-art. Rondom de debatten zijn er optredens van reggaeartiest Ziggi en DJ-set Kraak & Smaak en Shit is Bangin’.

De Nacht van de Vrede is hèt event op de door de VN uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede en wordt georganiseerd door IKV Pax Christi in samenwerking met o.a. NCDO. De Nacht van de Vrede vindt plaats op maandag 21 september in Odeon in Amsterdam, Spui 460, en duurt van 19.30 tot in de kleine uurtjes. Kaarten kosten 10,- en zijn verkrijgbaar via www.nachtvandevrede.nl.


www.nachtvandevrede.nl

http://twitter.com/NachtvandeVrede 

http://nachtvandevrede.hyves.nl

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer