Partnerbericht

Streamers in Actie haalt kwart ton op voor Amref Flying Doctors

‘Streamers in Actie’ haalden in 24 uur €25.375,52 op voor Amref Flying Doctors. Afgelopen vrijdag en zaterdag kwamen meer dan twintig bekende Twitch-streamers samen bij de H20 Esports campus in Purmerend voor een livestream-marathon, om zoveel mogelijk geld op te halen voor schoon (drink)water en betere gezondheidszorg in Oost-Afrika.

Judith Oude Sogtoen, Director Fundraising, Partnerships & Corporate Communications bij Amref Flying Doctors: ‘’Ongelooflijk, wat een prachtig resultaat! Dit was een van de eerste keren in Nederland dat een streamingmarathon op zo’n schaal werd georganiseerd voor een goed doel, dus het was spannend hoe het zou lopen. De dynamiek die ontstond is echt bijzonder! De streamers zijn er vol voor gegaan, met onder andere opscheer-, icebucket- en hete peper challenges en nachtelijke jamsessies. Geweldig dit enthousiasme van alle partijen, streamers en hun volgers die aan deze marathon hebben bijgedragen! Dat heeft een heel mooi bedrag opgeleverd en daarnaast veel zichtbaarheid onder een nieuwe doelgroep. Bijzonder veel dank aan Vertigo 6 en Streamdoctors die dit allemaal gerealiseerd en mogelijk hebben gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar!’’

Meer dan 220.000 views

Vrijdag 18 februari om 20.00 uur trapte radio DJ en caster Daniel Lippens de livestream-marathon af op de H20 Esports Campus in Purmerend. Meer dan twintig enthousiaste streamers, waaronder Serpentgameplay, Nouxy, Saar en ShannaNinaNL waren daar geïnstalleerd om een etmaal lang opdrachten te doen en te streamen via Twitch. De volledige livestream was alleen al op het hoofdkanaal van Streamers in Actie meer dan 224.000 keer bekeken.

Streamer Shanna Nina: ‘’Wat was dit vet! Ik ben compleet gesloopt, heb 24 uur lang gestreamd, maar wat een marathon was dit! Echt tof om bij te dragen aan Amref, maar ook om dit samen te doen met al die andere streamers. De energie is zó hoog, en er zijn zoveel spontane gekke dingen gebeurd die te gekke content en donaties opgeleverd hebben. Een week geleden had ik niet gedacht dat ik hier met een tattoo weg zou lopen, zou schaken tijdens een kookworkshop en andere streamers zou schminken. Ik ben nog helemaal hyper. Heel graag volgend jaar weer!’’

De opbrengst gaat naar Amref Flying Doctors, de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, en wordt ingezet voor schoon (drink)water en betere gezondheidszorg in Afrika. Met grote dank aan Vertigo6, Streamdoctors, H20 Esports Campus, Mijnevent.nl, Logitech, DJgear.nl en DJ Gijsproducties.

De volledige 24-uursmarathon stream is terug te zien via Twitch.tv. Meer informatie op www.streamersinactie.nl en www.amref.nl.

Foto credits: Stelt Productions