Partnerbericht

Stichting Vluchteling start petitie voor minder vluchtelingen

Met haar petitie gericht op minder-minder-minder vluchtelingen wil Stichting Vluchteling een open en constructief gesprek over vluchtelingen opstarten. Al meer dan 11.000 mensen hebben getekend. Kijk op www.mindervluchtelingen.nl.

Het debat rondom vluchtelingen is verhard. Daarom dringt Stichting Vluchteling aan op een open en constructief gesprek over vluchtelingen. Alleen eerlijke informatie en redelijkheid in de discussie kan leiden tot échte oplossingen en minder vluchtelingen. Stichting Vluchteling zet zich daarom in voor minder polarisatie, minder onwaarheden, minder stigmatisering en stemmingmakerij en minder, veel minder vluchtelingen.

Ruim 65 miljoen
Ruim 65 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. Nog nooit moesten zoveel mannen, vrouwen en kinderen álles achterlaten. Hun werk, hun familie, hun waardigheid. Een groot deel van de vluchtelingen wordt opgevangen in landen die nauwelijks in de basisbehoeften van hun eigen bevolking kunnen voorzien.
Rijke landen kiezen er steeds vaker voor de deuren voor vluchtelingen te sluiten. De opvang in de regio schiet dramatisch tekort en de wil om een tandje bij te zetten ontbreekt in een tijd dat vluchtelingen ons juist zo hard nodig hebben.

Een open en constructief debat
We moeten vluchtelingen beschermen en helpen, niet opsluiten in oorlogen, marginaliseren in ellendige opvanglocaties en toestaan dat hun levens volledig tot stilstand komen. Dat hebben we na de Tweede Wereldoorlog met elkaar afgesproken. Betere bescherming en zorg voor vluchtelingen, de meest kwetsbaren, begint bij een open en constructief debat. De huidige polarisatie in het gesprek leidt tot gevaarlijke stemmingmakerij. Medemenselijkheid moet de norm zijn en alleen redelijkheid en een solidair beleid kan leiden tot minder vluchtelingen.

Teken de petitie voor minder vluchtelingen
Teken daarom de petitie en vraag om eerlijke informatie, redelijkheid in de discussies, kortom een volwassen debat gericht op échte oplossingen. Er is niemand die liever minder vluchtelingen wil dan de vluchtelingen zelf.

Wij willen minder vluchtelingen:
Die uitzichtloos klem zitten in kampen of steden
Die geen toegang hebben tot medische zorg
Die moeten zien te overleven onder erbarmelijke omstandigheden
Die omkomen van honger en dorst
Die slachtoffer zijn van uitbuiting en geweld
Die een tent beschouwen als hun huis

Wij willen vluchtelingen minder zorgen, minder angst en minder wanhoop geven. Want die 65 miljoen mensen op de vlucht, moeten zo snel mogelijk weer 65 miljoen mensen worden mét een toekomst. Kijk op www.mindervluchtelingen.nl en teken de petitie!