Op 18, 19 en 20 november 2015 organiseren Stichting ICS, een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie, en Ka Tutandike, een community based organisation met wortels in Oeganda, het eerste symposium over het opschalen van social businesses in Oost-Afrika. Een social business onderscheidt zich van een ‘gewone’ onderneming door naast financiële winst ook sociale impact na te streven. Verantwoord investeren wint aan populariteit, net als het feit dat steeds meer pioniers hun idealistische plannen in een business model durven gieten. Maar hoe zet je de stap van veelbelovende start-up naar volwassen organisatie zonder de sociale impact uit het oog te verliezen? Dit eerste regionale symposium over opschaling van social businesses in Oeganda maakt de financiële en organisatorische uitdagingen inzichtelijk en bespreekbaar. Beide organisatoren zijn pioniers op het vlak van het opzetten van social businesses in Kenia, Tanzania en Oeganda. Het symposium vindt plaats in Sheraton Hotel in Kampala, Oeganda.

Het programma richt zich op ondernemers met (interesse in) een social business, impact investeerders en afgevaardigden van multinationals, financiële instituten, internationale ontwikkelingsorganisaties (ngo’s) en overheidsinstellingen. Dit driedaagse symposium dient als platform om best practices te delen maar ook om veel voorkomende knelpunten aan te kaarten. Het programma zal bestaan uit een line-up van interessante sprekers en workshops. Het symposium vormt bovendien een belangrijke ontmoetingsplaats voor ondernemers en investeerders om samenwerking te bevorderen.

Het volledige programma staat vanaf 20 juli 2015 op www.scalingsocialbusiness.com
Vanaf die datum is het ook mogelijk online te registeren voor deelname. Er is ruimte voor maximaal 200 deelnemers. 

ICS-logo_FC_defv2

ICS

ICS is een innovatieve en pragmatische ontwikkelingsorganisatie. Wij richten ons op duurzame, economische ontwikkeling en het welzijn van …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer