Agriterra en FrieslandCampina doen samen mee aan de Partnershipverkiezing: een initiatief van o.a. Behold, het Ministerie van Buitenlandse en NUZakelijk om de samenwerking tussen bedrijfsleven en non-profitorganisaties te stimuleren. Agriterra en FrieslandCampina hebben een plan ingediend om de ondervoeding in Kenia tegen te gaan door verspilling van lokale melk te bestrijden en al het goede van melk bereikbaar te maken voor heel veel Kenianen.

Naast FrieslandCampina/Agriterra hebben 22 deelnemers een business case voor een investering in een ontwikkelingsland ingediend. Alle strijden om de ‘business development award’ die gepaard gaat met 5000 euro aan startkapitaal en 20.000 euro aan mediawaarde op NUzakelijk.nl. De lijnen zijn nu geopend, iedereen kan t/m 15 november stemmen op zijn/haar favoriete business case via nuzakelijk.nl. Op 21 november worden alle plannen gepitcht voor een jury. Het juryoordeel bepaalt voor 50% de eindwinnaar, de stemmen van het publiek tellen voor de andere 50% mee. 

Het Agriterra/FrieslandCampina plan in een notendop: twee glazen melk per week méér voor iedere Keniaan is wat we winnen als we verspilling van lokale melk effectief bestrijden. Wij willen boeren onafhankelijk maken van de grillen van commerciële melkverwerkers door ze direct toegang tot de markt te geven.

Ongeveer een derde van de Kenianen is ondervoed, terwijl 1 miljard kilogram melk per jaar wordt verspild door tekortkomingen in de zuivelketen. Om dit te bestrijden, zetten Agriterra en FrieslandCampina een microfranchise concept op. Coöperaties bieden boeren een goede prijs voor hun melk en produceren zelf diverse zuivelproducten. Lokale distributeurs (franchisees) vormen een netwerk voor de dagelijkse voorziening.

Lokaal ondernemerschap, een gegarandeerde afzet en een goede melkprijs voor de boeren vormen het fundament voor een brede verkrijgbaarheid van betaalbare zuivel. Met jullie stemmen maken we het goede van melk voor alle Kenianen bereikbaar en werken we aan een duurzame ontwikkeling van Kenia!

Breng hier je stem uit!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer