‘Buurtcommunities’ in Pakhuis de Zwijger met Starters4Communities

In de huidige transitie naar een samenleving waarin burgers meer eigen initiatief nemen spelen vaak een aantal dilemma’s. Veel bewonersinitiatieven kampen met verschuivingen van verantwoordelijkheden en taken, nieuwe vormen van werken, en een klein(er) budget. Meebewegen is vaak een wens, maar hoe doe je dat nou? En waar vind je goed advies of hulp met de uitvoering, zonder dat je de eigenaarschap over jullie initiatief kwijtraakt.

Komende donderdag 23 juni faciliteert Starters4Communities een avond in Pakhuis de Zwijger over de samenwerking tussen bewonersinitiatieven en startende professionals. Starters4Communities verbindt kleine teams van starters op de arbeidsmarkt aan de hulpvragen van ondernemende wijkinitiatieven. Hoe kun je er samen voor zorgen dat een initiatief meer mensen op de been krijgt, financieel zelfvoorzienend is of zich als community organiseert en communiceert? Dit zijn een aantal van de vragen waar veel bewonersinitiatieven wel wat extra advies of hulp mee kunnen gebruiken.

De avond biedt inspiratie en ruimte om ervaringen met andere lokale stadsmakers te delen. Hoe kan jouw initiatief profiteren van de frisse blikken van starters, of hulp van andere organisaties. Het programma is onderdeel van de buurtcommunities reeks georganiseerd door KrachtinNL, Movisie, Pakhuis de Zwijger en de Indische Buurt Communities.

Op donderdag 23 juni is de ‘Buurtcommunities’ in Pakhuis de Zwijger met Starters4Communities. Voor meer innformatie ga naar: www.dezwijger.nl/programma/starters-for-communities

Starters4community

Starters4communities

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer