Partnerbericht

Stakende buschauffeurs Teheran in martelgevangenis

Ook vrouwen en kinderen
De arrestaties zijn vorige week vrijdag begonnen. Het management van de busonderneming werkte daarbij samen met de veiligheidspolitie. Stakers werden bedreigd, geintimideerd, opgepakt en geslagen. Dat ging ook door tijdens hun gevangenschap. Ook vrouwen en kinderen van de stakers werden opgepakt, maar later weer vrijgelaten. De gehele top van de vakbond zit inmiddels achter slot en grendel

Martelgevangenis
De meerderheid van de stakers wordt vastgehouden in de zwaar bewaakte gevangenis Evin Prison. Deze is berucht vanwege de marteling en executie van duizenden politieke gevangenen. Labour Start doet een oproep om massaal te protesteren tegen de arrestaties. 'Vrijheid voor de gevangenen Nu' is het thema. Op internet kan men een brief ondertekenen aan de president Ahmadinejad van Iran. De Iraanse regering geldt als één van de meest repressieve regimes van de wereld.

Protesten
Van vele kanten zijn inmiddels protesten gezonden aan de Iraanse president. Hieronder bevinden zich protestbrieven van het CNV en van de internationale vakbondsorganisatie IVVV. Ook de bekende mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch toont zich zeer verontrust over de situatie.

Links
Actiepagina met te ondertekenen brief
* Human Rights Watch over de repressie