Aardappels zijn in het noorden van Rwanda, samen met maïs, de belangrijkste landbouwproducten. Imbaraga probeert, met ondersteuning van Agriterra, de kwaliteit en kwantiteit van de aardappelproductie van haar leden te verbeteren. Dit probeert ze onder andere te bereiken door advies te leveren bij het opstellen van bedrijfsplannen, door informatievoorziening en het (tegen een kleine prijs) beschikbaar stellen van pootgoed, kunstmest en consumptieaardappelen.

Imbaraga organiseert in juni dit jaar de tweede editie van de aardappeldagen voor boeren in het Grote Merengebied. Vorig jaar vond de primeur van deze manifestatie plaats in Congo, toen georganiseerd door de Congolese landbouworganisatie Sydip met financiële ondersteuning van Agriterra. Tijdens dit vijfdaagse evenement in Congo konden boeren uit Rwanda, Burundi en Congo relaties leggen met handelaren, kennis en ervaringen uitwisselen en knelpunten in de aardappelketen bespreken. De eerste aardappeldagen waren zeer succesvol en leerzaam en gaan daarom op herhaling, nu in Rwanda.

Op de foto (van het Ministerie van Buitenlandse Zaken) laat een vertegenwoordiger van Imbaraga aan Knapen zijn producten zien: maïs en gewassen aardappelen in mandjes, geschikt voor de supermarkt in Kigali, de hoofdstad van Rwanda.

http://www.minbuza.nl/nl/Nieuws/2011/02/Knapen_in_gesprek_met_Kagame

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer