Partnerbericht

Sportieve jongeren gezocht voor groepsreis naar Ethiopië!

ACTIVITEITEN
– Verzorgen van clinics en trainingen aan leeftijdsgenoten; basketbaltrainers en Ethiopische sporters
– Organiseren van een groot eindtoernooi met rolstoelbasketbal teams uit Ethiopië
– Meedenken over het invullen van een Paralympische gedachte: Ethiopië wil graag als rolstoelbasketbal land op de kaart worden gezet
– Meelopen met trainers met een fysieke beperking; bezoeken van scholen en andere projecten gericht op kinderen met een beperking
– Bezoeken van gezondheidszorg, instellingen en revalidatiecentra
– Empowerment door middel van sport (dus ook veel zelf sporten met Ethiopische leeftijdsgenoten)
– Meeleven met de lokale bevolking gedurende twee weken

PERIODE
De reis vindt plaats rondom de herfstvakantie van 2014. Dit zal zijn van 10 oktober tot 25 oktober (afhankelijk van de vliegtijden). Je leeft mee met lokale leeftijdsgenoten op het project. Door echt mee te leven gedurende twee weken ontdek je veel over de Ethiopische cultuur.

DARE2INSPIRE
Aan deze reis is de SBOS-subsidie (Subsidiefaciliteit voor Burgerschap en Ontwikkelingssamenwerking) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken verbonden. Na terugkomst zet je je 10 dagen in voor het Liliane Fonds of een andere projectpartner. Ook kan je dit doen in je eigen omgeving, voor je studie of op je sportclub. Het doel is om meer mensen in jouw omgeving te informeren over ontwikkelingssamenwerking, het soort werk van het project en om mensen te enthousiasmeren met jouw verhaal.

DE VOORWAARDEN VAN DE SBOS-SUBSIDIE
– Tussen 18 en 25 jaar oud op moment van vertrek
– Grote affiniteit met balsport of een sportopleiding gevolgd
– Heb je een lichamelijke beperking, dan is het belangrijk dat je zelfredzaam bent
– Beschikbaar in de oktober 2014
– Je bent na terugkomst 6 maanden beschikbaar om je tenminste 10 dagen in te zetten voor de projectpartner in Nederland en Ethiopië
– Gemotiveerd en geïnteresseerd in internationale samenwerking en Mondiaal Burgerschap

KOSTEN
Je betaalt een vast bedrag voor de reis, inclusief de vlucht, visum, overnachtingen, eten en drinken op de locatie. Je betaalt voor de reis naar Ethiopië € 1500.- Dit is inclusief de kosten voor je voorbereidingstrainingen. Bijkomende kosten zijn dan nog je vaccinaties, je reisverzekering en zakgeld. Na afronding van je natraject ontvang je een teruggave van € 500,-.

AANMELDEN
Ben je geïnteresseerd in deze groepsreis? En heb je een sportachtergrond (CIOS, HALO of een andere richting) of speel je zelf basketbal? Of beoefen je een andere balsport? Lijkt het je leuk om twee weken op een sportproject mee te leven en werken? Meld je dan aan!

Stuur dan een mail naar info@dare2go.nl . Vermeld hierin je naam, telefoonnummer, studie/werk achtergrond en geef aan wat jou motiveert om met deze groepsstage mee te doen. Wat zijn je verwachtingen over de reis, jouw inbreng? Wat zou je in de periode na de reis willen doen met je opgedane ervaringen (in het SBOS natraject)? Reageer snel wat er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar!