Vorige week is Job Spits begonnen in Mutare. Hij, 4e jaars student sport en bewegen van INHOLLAND gaat samen met de Mutare Haarlem Sportleaders een programma ontwikkelen voor de ouderen van het ouderenhofje Zororai.
Er staat er staat een artikel over zijn afstudeerproject in de 'nieuwsbrief' van Inholland / Sport & Bewegen.

Hier het artikel:

Job Spits is begin deze maand begonnen met zijn afstudeerstage voor de stichting Stedenband Mutare in Zimbabwe. De vierdejaars student Sport & Bewegen van Inholland Haarlem gaat samen met de Mutare Haarlem Sportleaders een sportprogramma ontwikkelen voor ouderen in Mutare.

De stichting Stedenband Mutare geeft vorm en inhoud aan de band tussen de steden Haarlem en Mutare in Zimbabwe. Zij organiseert activiteiten in beide steden en zorgen voor uitwisselingen op het gebied van onderwijs, cultuur, gezondheidszorg, sport en huisvesting. Het ouderenproject bestaat uit de opvang van dertig ouderen die voorheen dakloos waren. Zij wonen nu in het opvangcentrum ‘Zororai’ in Mutare.
Dit project bestaat al een lange tijd maar er ontbreekt nog een mogelijkheid om de vitaliteit van de ouderen op peil te houden.

Job is daar nu om de bewoners van Zororai te vragen naar hun meningen, wensen en behoeften over dit plan. Op de Facebookpagina Hardlopen voor Mutare zijn de eerste belevenissen van Job te lezen:“…Iedereen was ontzettend dankbaar dat ik dit kom doen. De interviews heb ik vandaag uitgewerkt en ze zeggen tot nu toe allemaal wel hetzelfde. Ze zijn blij dat er aan ze gedacht wordt en ze willen allemaal gewoon zien wat er komt. Geen wensen, geen behoeften, gewoon nieuwsgierigheid en dankbaarheid. Behalve Mario, die wil eigenlijk alleen maar volleyballen haha.”

Job keert op 19 november terug naar Nederland om zijn bevindingen te presenteren in de vorm van een adviesplan. Uit dit plan zal blijken of het sportproject een succes kan worden. Als Job afgestudeerd is wil hij verder werken aan de ontwikkeling van het sportprogramma.

Voor de uitvoering van dit project kan de stichting hulp gebruiken met de financiering. Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen van Job of meer informatie willen over dit sportproject of hoe je een steentje bij kunt dragen? Ga dan naar de website van de stichting Stedenband Mutare en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer