Vrouwen en sport in Afrika

1 maart, een week voor Internationale Vrouwendag, organiseert Stedenband Haarlem-Mutare een leuke, leerzame en sportieve dag voor jongens en meiden tussen de 13 en 18 jaar.

 

Waarom doen we dat? Niet voor alle vrouwen in de wereld is het vanzelfsprekend dat zij kunnen sporten, omdat dit in hun cultuur alleen geschikt wordt gezien voor mannen of omdat zij het veel te druk hebben met huishoudelijke werkzaamheden. Maar sporten is niet alleen leuk en gezellig, je leert ook samenwerken, leidinggeven, winnen en verliezen. Kortom je krijgt er veel meer zelfvertrouwen van. Dat is belangrijk voor meiden in Zimbabwe, maar ook voor jongeren in Haarlem!

 

In Mutare gebruiken ze sportactiviteiten bovendien ook om op een speelse manier voorlichting gegeven worden over Hiv/Aids. 

 

Programma Women’s Sport Day Haarlem-Mutare

Wat?         Sportdag voor Haarlemmers van 13-18 jaar, waar elk spel een link heeft   met vrouwen en sport! Voorbeeld is steeds het sportproject in Mutare. Elco van der Geest komt een zelfverdedigingles geven!

Waar?       Kennemer Sportcentrum

Wanneer?  maandag 1 maart 2010

Hoe laat?   13.30-17.00

Entree?      €16,- per team (8 personen + evt. begeleider)      

      

Aanmelden:

  • Deelnemers kunnen zich opgeven door een aanmeldformulier in te vullen. Deze is te vinden op onze website. Of stuur een e-mail naar inemarie@haarlem-mutare.nl
  • Aanmelden kan tot 4 februari
  • Elk team betaald 10 euro inschrijfgeld (dit is €2 per deelnemer). Deze bijdrage gaat naar het sportproject voor vrouwen in Mutare!

Stedenband Haarlem-Mutare

De Stedenband Haarlem-Mutare organiseert al tien jaar sportactiviteiten in Haarlem en in Mutare, Zimbabwe. Dit doen we samen met de sportorganisatie in Mutare genaamd Mutare Haarlem Sportleiders. Een van die activiteiten is Women’s Sport Day Haarlem-Mutare.

 Meer informatie:

Inemarie Dekker, Coordinator Sport

E: inemarie@haarlem-mutare.nl  

T: 023 – 53 24 008

W: www.haarlem-mutare.nl  

aanwezig: ma t/m do

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer