Partnerbericht

Social media stagiair gezocht

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken daarom collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 250.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 40 vrijwilligers.

Ben je geïnteresseerd in mensenrechten? Ken je alle ins en outs van het sociale medialandschap? Kan jij vlot scherpe teksten produceren? Zoek je ook nog eens een stageplek? Lees dan snel verder!

Het team

Jij maakt onderdeel uit van het social mediateam, onderdeel van de afdeling Media & Politieke Zaken, op het landelijk secretariaat van Amnesty International. Het social mediateam zorgt voor alle creatieve, informerende of activerende uitingen online. Je werkt dagelijks nauw samen met de andere redacteuren, de social-mediacoördinator en de art director.

Wat ga je doen?

Interactie is de kern van een succesvolle socialmediastrategie. Hier ga jij als social media stagiair een grote rol in spelen. Je gaat dagelijks in gesprek met de online community. Omdat je de meest uiteenlopende vragen beantwoordt blijf je op hoogte van de actualiteiten en leer je Amnesty en ons werkveld goed kennen. Daarnaast bewaak jij de scherpe, vriendelijke, soms humoristische tone of voice van Amnesty online.

Werkzaamheden

  • Je modereert alle reacties op social media; je snoert trollen de mond en stimuleert geïnteresseerden om het gesprek aan te gaan.
  • Via Amnesty-rapporten, de persvoorlichters of redacteurs zoek jij naar juiste antwoorden op inhoudelijke vragen. Deze soms ingewikkelde, genuanceerde, materie zet je om naar vlotte, korte ‘social media proof’ reacties.
  • Je denkt mee over social media-uitingen en ondersteunt de redacteuren met onze uitingen op Instagram, Facebook en Twitter.

Jouw profiel

Wij zijn opzoek naar een enthousiaste stagiair op hbo-niveau die het leuk vindt om zelfstandig te werken binnen een klein team. Je hebt een grote affiniteit met social media en spreekt en schrijft uitstekend Nederlands. Je houdt je graag bezig met de actualiteit en wil meer over mensenrechten te weten komen.

We blijven werken aan een organisatie waar alle talenten zich thuis voelen. Voor een diverse samenstelling van ons team zijn we in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een multiculturele achtergrond.

Beschikbaarheid

Je stageperiode loopt bij van 1 februari tot 31 juli 2021, voor 32-40 uur per week. De exacte begin- en einddatum stellen we in overleg vast. Twijfel je of het past binnen jouw studie of heb je andere vragen? Neem gerust even contact op met Rosanne Verzijl (social media coördinator) r.verzijl@amnesty.nl

Wat biedt Amnesty

  • Je krijgt een stagevergoeding van € 249,74 (bruto op basis van 40 uur per week).
  • Je maakt een verschil bij een van de grootste mensenrechtenorganisaties ter wereld.
  • Je doet ervaring op bij een professioneel social mediateam van een ngo.
  • Je volgt workshops en krijgt veel interessante info over mensenrechten.
  • Je komt terecht in een jong en bevlogen team.

Solliciteren?

Voor meer informatie over deze stageplek kun je contact opnemen met Rosanne Verzijl (social media coördinator) via r.verzijl@amnesty.nl of 06-18339980.

Je kunt het sollicitatieformulier op de website van Amnesty ( https://www.amnesty.nl/werken-bij-amnesty/stagiair-social-media) gebruiken om je cv en motivatiebrief naar ons te sturen. De stage start begin februari. Reageer voor 2 januari 2021 om in aanmerking te komen voor een plek. In de week van 11 januari zullen de gesprekken plaatsvinden.