Nairobi wordt genoemd als de meest aantrekkelijke bestemming voor buitenlandse investeringen (FDI). Dat zie je terug in het groeiend aantal broedplaatsen, hippe koffiebarretjes en incubator programma’s in de stad. De opbloeiende start-up scene van Nairobi heeft een internationale oriëntatie en trekt buitenlandse investeerders en ondernemers aan. Er wordt actief gezocht naar mogelijkheden tot samenwerken en ontwikkeling. Dat biedt mogelijkheden voor de Nederlandse sociale ondernemers. 

De Nederlandse  ondernemers*  die meegaan kenmerken zich door een nadruk op sociale impact. Hun maatschappelijke doelen zijn divers, hun ondernemingen innovatief: de een stimuleert lokaal ondernemerschap via coaching en training, een ander ontwikkelt een internetplatform voor en met de lokale middenstanden weer een ander zoekt alternatieve eiwitbronnen voor voedingssupplementen. Door de handelsmissie komen zij in contact met de lokale overheid, ondernemers, klanten, arbeidskrachten en investeerders.  

Deze Social Impact Trade Mission is een initiatief van Crosswise Works en Professional Rebel in samenwerking met IBA Ventures en NABC. Lokale partner is het Sustainable Inclusive Business Knowledge Centre.

*De volgende organisaties zijn mee: Africa Wood Grow, e-link learning, ICS Africa, ProPortion, Pure Vital Food, Rafiki Soft, Susteq, TTC, Water Forever, XS2Justice.

Het complete programma van de Social Impact Trade Mission is op aanvraag verkrijgbaar. 

Meer weten? Neem contact op met ons via email: info@crosswiseworks.nl of telefonisch via Machtelt: 06-41252427.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer