Partnerbericht

Sociaal ondernemen in Den Bosch – Succesvolle tweede editie Starters4Communities afgesloten

Sociaal ondernemen
De afgelopen maanden hebben de starters een opleidingstraject gevolgd in sociaal ondernemen. Wekelijks was er een workshop met betrekking tot dit onderwerp. Zo hebben de starters o.a. een workshop business model canvas gevolgd, een workshop personal branding en storytelling. Daarnaast hebben de starters de opgedane kennis direct in de praktijk kunnen brengen door een wijkinitiatief te ondersteunen bij een maatschappelijk vraagstuk. De starters hebben op deze manier werkervaring opgedaan én een wijkinitiatief verder geholpen. De vraagstukken van de wijkinitiatieven verschillen van marketing vraagstukken tot het creëren van financiële duurzaamheid.

Initiatieven
Dit jaar heeft de bossche groep starters 4 wijkinitiatieven ondersteund: Oosterplas Doet!, een wijkvereniging die activiteiten organiseert in en rondom de oosterplas met als doel mensen dichter bij elkaar te brengen, Klussendienst de Hambaken, een klussendienst gerund door 6 vrijwilligers en opgestart door een wijkbewoner die iets terug wilde doen voor zijn wijk. De dienst doet klussen in en rondom het huis voor mensen die geen netwerken hebben of een lichamelijk beperking, Kinderboerderij ‘t Veldje in Rosmalen en Stichting Ismes, hulporganisatie voor herstellende verslaafden en hun naasten.

Ervaring van een deelnemer
Starter Marjolein Siebelink nam deel aan het S4C programma, waar ze samen met starter Gemma betrokken was bij het wijkinitiatief de Klussendienst Hambaken.De klussendienst wilde graag professioneler worden. Ze hebben bijvoorbeeld inkomsten nodig om gereedschap te kunnen vervangen en een dagje op stap te gaan met andere bewoners. Klussendienst Hambaken wilde tevens de naamsbekendheid bij hun partners vergroten en nieuwe vrijwilligers werven.

Met deze hulpvragen zijn Marjolein en Gemma aan de slag gegaan. Marjolein is dankbaar voor de goede samenwerking met de initiatiefnemers: “de samenwerking geeft me veel positieve energie! De klussendienst staat open voor onze nieuwe ideeën en denkt met ons mee.”

Eén van Marjolein's persoonlijke leerdoelen is om meer te leren over de financiële aspecten van sociaal ondernemen. “De praktische workshops die wij krijgen van Starters4Communities helpen me hier enorm bij. Door het programma ben ik zelfs gaan overwegen om zelf te gaan ondernemen. Iets wat ik voor dit programma nog niet had durven dromen!”

Start nieuw programma
Ben jij ook geïnteresseerd in sociaal ondernemen? Wil jij aan de slag gaan met een maatschappelijke vraagstuk van een wijkinitiatief? Wil jij je carrière beginnen met impact? Op dinsdag 23 augustus organiseren wij een informatie avond voor nieuwe deelnemers @Sparkcampus Rosmalen. Geef je op via de website of mail naar lydia@starters4communities.nl