Er zijn 250 miljoen auto’s in Europa die gemiddeld 23 uur per dag stil staan. SnappCar wil bereiken dat er in 2017 1% minder auto’s in Europa zijn. Voor elke auto die wordt gedeeld, verdwijnen er gemiddeld tien. 250.000 deelauto’s via SnappCar betekent dan ook 2,5 miljoen minder auto’s in Europa. Met een forse reductie van de CO2 uitstoot die vrijkomt tijdens het rijden, maar vooral tijdens de productie, als gevolg. Daarnaast zorgt autodelen voor bewuster rijgedrag en meer sociale cohesie tussen mensen onderling. Als voorloper van de nieuwe deeleconomie werd SnappCar in twee jaar tijd marktleider op het gebied van autodelen in Nederland. Afgelopen zomer zette het bedrijf met de uitbreiding naar Duitsland de eerste stap over de grens. Dit jaar volgt Groot-Brittannië.

Kracht van de community
Om haar Europese ambitie te bereiken heeft SnappCar additioneel kapitaal nodig. SnappCar is in gesprek met investeerders die de missie onderschrijven en samen met SnappCar de wedstrijd willen aangaan. Inmiddels is het streefbedrag van 100.000 behaald en wil SnappCar nu 250.000 euro ophalen bij het publiek. Het benodigde geld wordt gebruikt voor aanpassing van het platform voor internationaal gebruik, nieuwe medewerkers en online mediacampagnes. De keuze voor crowdfunding was een logische, aldus Pascal Ontijd, mede-oprichter SnappCar: “Onze kracht ligt in onze community en het peer2peer gedachtengoed. Wat is er logischer dan de mensen die geloven in onze missie, te betrekken bij onze toekomst? Hoe groter de crowd die achter ons staat, hoe sterker we staan.”

OneplanetCrowd.nl
Particulieren kunnen vanaf 10 februari vanaf € 250,- een aandeel nemen in SnappCar via een converteerbare lening. Dat kan via de website OnePlanetCrowd.nl, een site waar alle projecten een duurzaam karakter hebben; ze zijn milieuvriendelijk of hebben een sociaal-maatschappelijke meerwaarde. Naast een converteerbare lening kan men via deze site ook kortingscouponnen vanaf € 25 verkrijgen om te starten met autodelen.

Over SnappCar
SnappCar.nl is de grootste Nederlandse online community waar particulieren makkelijk en veilig hun auto met elkaar kunnen delen. SnappCar brengt de vraag en het aanbod van ruim 35.000 particulieren bij elkaar. Met een allrisk verzekering (via Centraal Beheer Achmea), grondige checks van huurders en o.a. afhandeling van parkeer- en verkeersboetes neemt zij alle zorgen voor deelnemers weg. Bovendien is een auto (ver)huren via SnappCar voordelig, duurzaam en sociaal. SnappCar won in 2011 New Venture, in 2012 de Accenture Innovation Awards en is in 2013 Sprout Challenger. SnappCar is actief in ruim 700 plaatsen in Nederland en sinds afgelopen zomer ook in Duitsland.

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer