Partnerbericht

Senior Relatiemanager

Wil jij strijden voor gelijkheid? Samen met collega’s, onze partnerorganisaties en activisten in meer dan 90 landen ongelijkheid bij de wortel aanpakken? Om zo de systemen die daarachter zitten voor eens en altijd te veranderen!

In deze functie zorg jij er voor dat grote donateurs Oxfam Novib kennen en financieel willen steunen, nu en/of via hun nalatenschappen.

Oxfam Novib staat achter de mensen die opstaan voor gelijkheid. Mensen die op hun eigen manier strijden tegen de groeiende verschillen. Samen strijden we voor een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft, ongeacht gender, afkomst of huidskleur. Een wereld die voor iedereen veilig is; waarin de inkomenskloof krimpt in plaats van groeit; waar klimaatverandering harder en eerlijker wordt aangepakt.

Gelijkheid is de rode draad in ons werk en projecten, maar ook intern. We zijn ervan bewust dat ons team van collega’s nóg diverser kan en dat je alleen met een divers team een ruime blik kan werpen op de wereld. Voor een meerstemmig team doen we daarom een extra oproep aan vrouwen, BIPOC-personen, LHBTQIA+ personen of mensen met een handicap om te solliciteren op deze functie.

Solliciteer en sluit je aan bij Oxfam Novib!

Functiebeschrijving
Oxfam Novib zoekt een charismatische en zorgvuldige senior Relatiemanager  om het team Public Fundraising, en de afdeling Engagement, te versterken. Het team bestaat uit 14 gedreven collega’s en is verantwoordelijk voor meer dan 23 miljoen euro aan inkomsten.
 

Je bent het gezicht voor supporters die overwegen ons te steunen met een bijzondere bijdrage, zoals grote giften of een nalatenschap. Je brengt een stevige dosis ervaring op gebied van relatiemanagement mee. Je bent niet bang om op pad te gaan en mensen te woord te staan en hebt aantoonbare ervaring in het ‘sluiten van de deal’. Daarnaast heb je goede inhoudelijke kennis over fondsenwerving en de vormen van steun die horen bij giften van vermogende individuen. Met deze kennis en expertise ben je een steun, vraagbaak en geef je sturing aan de collega’s in het team. Je excelleert in een resultaat gedreven context en krijgt energie van samenwerken om nieuwe kansen te realiseren.Het 1-op-1 relaties team bestaat uit een corporate relatie manager, een markerteer en een junior relatiemanager.

Wie zoeken wij?

 • Minimaal 3 jaar ervaring met major donor fondsenwerving, relatiemanagement of als nalatenschaps specialist of soortgelijke activiteiten, met een aantoonbare staat van dienst op een senior niveau;
 • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van ‘supporter-journeys’ via meerdere kanalen, ontworpen om donateurs in alle fasen van de pijplijn te bedienen;
 • Strategisch inzicht om onze werkzaamheden op dit gebied snel te doorgronden en met collega’s de (markt)potentie te evalueren en gericht plannen te maken;
 • Het vermogen om uitstekende relaties op te bouwen en te onderhouden; 
 • Sterke persoonlijke organisatorische en zelfmanagementvaardigheden met het vermogen om anderen te motiveren en te overtuigen;
 • Je werkt zelfstandig en bent gewend om pro-actief binnen de organisatie bij diverse afdelingen aan te kloppen;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.
 • Je hebt een geldige vergunning om in Nederland te wonen en te werken.

Werken bij Oxfam Novib

 • Al ons werk wordt geleid door onze kernwaarden: Empowerment, Accountability, Inclusiveness, Courage, Solidarity en Equality.
 • Bij Oxfam Novib werken we volgens de Feminist Principles – Oxfam Policy & Practice.
 • Oxfam Novib is vastbesloten om jou een motiverende werkplek te bieden op onze standplaats in Den Haag. Wij bieden bij indiensttreding een jaarcontract, (inclusief 1 maand proeftijd), met mogelijkheid tot verlenging.
 • Oxfam Novib biedt een aantrekkelijk en eerlijk arbeidsvoorwaardenpakket aan inclusief eindejaarsuitkering en jaarlijkse loonsverhoging vanuit de CAO. Daarnaast bieden we ook een keuzemogelijkheid uit verschillende aanvullende opties. De functie is ingeschaald in schaal 10 met een salarisbereik van € 3.320,- tot €5.109,- bruto per maand op basis van 36 uren per week. De functie kan ook in 32 uur ingevuld worden.
 • Oxfam Novib gaat uit van de kracht van verschil. Daarom streven we ernaar een diverse mix van getalenteerde mensen aan te trekken die onze normen, waarden en principes delen en zich inzetten voor het voorkomen en uitroeien van elk type wangedrag.
 • We hebben een actief beleid tegen seksuele intimidatie, uitbuiting en misbruik, elke andere vorm van machtsmisbruik of gebrek aan integriteit en financieel wangedrag. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.

Aanvullende informatie

 • Denk je dat dit de baan is die je zoekt en jij de persoon bent die wij zoeken? Dan ontmoeten we je graag! Stuur je C.V. en motivatiebrief via ons wervingsportaal.
 • Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Mariska Bodewes, Corporate Recruiter mariska.bodewes-vanEs@oxfamnovib.nl;
 • Alleen sollicitaties die vóór de sluitingsdatum 16 april 2023 en via ons wervingsportaal zijn ingediend, worden in behandeling genomen.
 • Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd geplaatst. Interne kandidaten genieten de voorkeur indien er passende kwalificatie is. In onze organisatie vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers maximale mogelijkheden krijgen voor groei in nieuwe thema’s en competenties. Voorrang voor interne kandidaten ondersteunt dit.
 • Bij contractaanbieding is het noodzakelijk voor Oxfam Novib geldige referenties op te vragen. Alsmede kunnen onze sollicitanten worden onderworpen aan passende screeningcontroles, waaronder strafregisters en terrorisme, financiële controles of integriteitsscreenings/referenties.
 • Oxfam Novib behoudt zich de discretie om geen enkele afspraak te maken op deze vacature, een afspraak te maken in een lager niveau of een afspraak te maken met een gewijzigde functieomschrijving.
 • We werken momenteel hybride (50% op kantoor en 50% thuis).
 • Gekwalificeerde kandidaten die in Nederland of andere EU/EEA-landen wonen en bereid zijn om op eigen kosten en verantwoordelijkheden in Nederland te verhuizen en te verblijven, worden aangemoedigd om te solliciteren.
 •  Oxfam Novib kan op dit moment geen visumsponsoring bieden.