Partnerbericht

Security Courses

Tijdens de hostage simulatie werden de deelnemers geconfronteerd met uiteenlopende situaties die ze ook in het veld tegen kunnen komen.

Tijdens de simulatie werden de deelnemers geconfronteerd met uiteenlopende situaties die ze ook in het veld tegen kunnen komen. War Child and Stichting Vluchteling kregen te maken met een hostage taking, checkpoints en een beroving. Ook moesten zij zich uit een mijnenveld zien te redden.

Uiteraard volgden de deelnemers een gedegen training om zich op de simulatie voor te bereiden. De ervaren trainers van het CSD droegen hun kennis en kunde op praktische wijze over op de deelnemers. Hierbij kwamen de onderwerpen aan bod die noodzakelijk zijn om op een professionele wijze te kunnen werken in conflictgebieden. De onderwerpen zijn; Hostage survival, Communications and security, Ammunition awareness, Vehicle procedures, Dealing with aggression en Risk assessment. Deze onderwerpen werden tijdens de simulatie geïntegreerd behandeld.

De volgende security course is op 8, 9 en 10 december 2005.

 

"The Hostage Survival Course from Centre For Safety and Development is an integrated course which not only shows the participants the dangers of a hostage situation and how to deal with it, Centre for Safety also wakes up the participants that a hostage situation is something that can happen to anyone working in precarious situations." Arjan Erkel, former MSF

 

www.warchild.nl

www.stichtingvluchteling.nl

www.cordaid.nl