Partnerbericht

Security Courses door Buitenlandse Zaken gesubsidieerd

Het wordt steeds gevaarlijker om in (voormalige) conflictgebieden te werken.

Het wordt steeds gevaarlijker om in (voormalige) conflictgebieden te werken. Gezien het aantal berichten van ontvoeringen en andere veiligheidsincidenten lijkt er sprake te zijn van een trend. De tijd dat ontwikkelingswerk in alle rust kon worden uitgevoerd ligt ver achter ons. Veel professionele organisaties hebben in 2005 al maatregelen genomen om het deze trend te keren. Het aantal aanvragen voor veiligheidscursussen is dan ook sterk gestegen.

Veel organisaties hebben echter een te kleine groep uitgezondenen om een maatwerkcursus te ontwikkelen. Daarbij is de frequentie van de uitzendingen vaak onregelmatig.

Daarom start Centre for Safety and Development, in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Cordaid, de Basic Safety and Security Course. De driedaagse cursus wordt maandelijks gegeven en kent een vrije inschrijving. Hierdoor is deze cursus ook voor kleinere organisaties interessant.

Het Ministerie stelt op dit moment de precieze voorwaarden vast waaraan organisaties dienen te voldoen om voor de subsidie in aanmerking te komen. Hierover volgt binnenkort nader bericht.

www.centreforsafety.org