Partnerbericht

Schrijf je vrij met zen

Maak ruimte in je hoofd en hart door een time-out te nemen voor je gedachten. Gun jezelf een compleet verzorgde dag mediteren en creatief bewustzijn vanuit oosterse tradities. Tijdens deze retraite met Japanse poëzie en inspiratie uit de zen filosofie geef je uiting aan je gevoel met woorden die voor jou belangrijk zijn.

Wil je onder woorden brengen wat je voelt? Zoek je een manier om vanuit alles wat er in je leeft ruimte te krijgen voor een vrij hoofd? Tijdens deze schrijf- en meditatie retraite ga je op een eigentijdse manier aan de slag met rustgevende oefeningen en opdrachten. Het is een fijne ervaring om samen creatief bezig te zijn op een warme, rustgevende plek in de natuur. Voor alle niveaus geschikt!

Je laat je tijdens deze retraite inspireren door zen meditaties en een prachtige Japanse dichtvorm: haiku. De basis van deze haiku is je zintuiglijke ervaring. Deze retraite gebruik je jouw zintuigen om je bewust te worden van wie je bent en wat je wilt in dit leven. Vanuit eenvoud word je begeleid om in woorden te vangen wat voor jou waardevol is. Door samen met de leraar te mediteren en de aandacht te richten op het schrijven van een haiku, breng je ontspanning in het moment. Het is mooi te ervaren om op een andere manier je bewustzijn te oefenen. Je gaat binnen en buiten oefenen in de groene omgeving van De Zendo bij Nijmegen waar jij je makkelijk thuis en welkom voelt.